Sport

Hétvégén ismét Kick-box Világkupa Szegeden

Hétvégén ismét Kick-box Világkupa Szegeden

2012. május 17., csütörtök
Hétvégén ismét Kick-box Világkupa Szegeden

Péntektől vasárnapig - immár zsinórban hetedik alkalommal - ismét megrendezik Szegeden a Kick-Box Világkupa, erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt a Corso Caféban.

Szeged - a Magyar Kick-Box Szövetség, és a Tigers Kick-Box Szabadidő és Sportegyesület együttes munkájának köszönhetően - 2005 óta évről évre megkapja a nemzetközi verseny rendezésének jogát a Nemzetközi Szövetségtől. Ahogyan eddig is, a rendezvényre a szegedi műjégpályán kerül sor. Ez a megmérettetés a legnagyobb szabású hazai WAKO-verseny, mely eddig tizenhét alkalommal került megrendezésre. "A Szeged Napja rendezvénysorozatba illesztettük ismét a versenyt, hogy még több nézőt csalogassunk ki. Számos országból érkeznek versenyzők, eddig Európa, Afrika és Ázsia 25 országának közel 800 sportolója regisztrált az eseményre, ebből 350-380 a külföldi versenyzők száma. Még 2-3 ország részvétele bizonytalan, de a korábbi tapasztalatok alapján akár az utolsó pillanatban is beeshet jelentkező. A teljes létszám, edzőkkel és stábbal együtt meghaladja az ezer főt, amely a város szállodaiparának mintegy tízezer vendégéjszakát jelent. Többen vízumgondokkal küzdenek, de bízunk benne, minden rendben lesz. A ringes sportágakban mindenki itt lesz, aki számít a nemzetközi mezőnyben, a tatami sportágakban azonban még dolgoznunk kell. Itt is úgy működik, hogy a különböző országokbeli klubok vonzzák a többieket, korábban például egy norvég csapat volt, idén három lesz" - közölte

Német Ferenc

, a Tigers Kick-Box Szabadidő és Sportegyesület vezetője, a rendezvény főszervezője.

Mint hozzátette, a pénteki nap elsősorban a gyerekversenyekről szól, szombaton a junior és felnőtt light- és semi-contact versenyek zajlanak, vasárnap kerülnek sorra a felnőtt full-contact mérkőzések. A verseny rendkívül jelentős az utánpótlás-nevelés szempontjából is, hiszen már egészen korán kipróbálhatják magukat a versenyzők és felkészülhetnek az egyre komolyabb ellenfelekre. Nemzetközi versenyen, de mégis hazai pályán léphetnek pályára, ez is nagyon fontos szempont. A válogatott keret edzői is itt mérik fel sportolóik pillanatnyi formáját, ami az idei Európa-bajnokság miatt fontos. A magyar tatami sport is a legjobbak között van a világon, a közelmúltban egy észak-amerikai versenytúrán verték végig az amerikai riválisokat, tudtuk meg Német Ferenctől. "Ráadásul hatalmas sportdiplomáciai sikert is aratott a hazai kick-box sport: a Magyar Kick-box Szövetség elnöke az olimpiai bizottság alelnöke lett. Az olimpiai elismerése a sportágnak már megtörtént, most az olimpiai programba való beillesztésen dolgoznak" - tette hozzá a főszervező. Két ringben és négy tatamin zajlanak majd a küzdelmek a jégpályán. Az esélyek kapcsán elhangzott, magyar részről nagyon sok jó eredményre számíthatunk, a teljes hazai tatami- és a teljes ringes válogatott. A verseny a magyar bírói karnak is remek lehetőség a torna, hiszen innen is tudnak válogatni, akiket a nemzetközi versenyekre delegálhat a hazai szövetség. Jelen lesz

Pál Zoltán

a nemzetközi szövetség sportorvosi bizottságának vezetője is. A XVIII. Kick-Box Világkupán, a tavalyi évhez hasonlóan idén is számos ország képviselteti magát, többek között Mauritius, Izrael, Jordánia, Irak, Algéria, Németország, Románia, Moldávia, Mongólia, Szlovénia, Szlovákia, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Bulgária, Ausztria, Lengyelország, Finnország, Észtország, Írország. A külföldiek mellett – a hagyományoknak megfelelően – elindult teljes hazai élvonal is, kiegészülve más hasonló hazai irányzatok (tékwando, kung-fu, K1) sportolóival. A tavalyi szegedi Világkupán a magyar versenyzők 62 arany-, 63 ezüst- és 88 bronzérmet nyertek, idén is hasonlóan jó szereplésre lehet számítani. A program pénteken és szombaton 9 órától este 20 óráig, vasárnap 18 óráig tart, minden nap végén lesznek díjkiosztók is. Az egész eseményre díjmentes a belépés, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.