Sport

Női futsal: alsóházban folytatják a Boszorkányok

Női futsal: alsóházban folytatják a Boszorkányok

2012. március 25., vasárnap
Női futsal: alsóházban folytatják a Boszorkányok

Vasárnap délután Tolnán zárja alapszakaszbeli küzdelmeit a SZAK-Boszorkányok NB I-es futsalcsapata. Időközben játékon kívül eldőlt, a szegedi lányok osztályozó helyett az alsóházi meccsekre készülhetnek.

A legutóbbi, ELTE elleni 6-4-es hazai vereség után úgy tűnt elszáll az osztályozó elkerüléséhez fűződő reménye

Cserenkó Szabolcs

tanítványainak, hiszen a vasárnapi utolsó alapszakasz-fordulóban a második helyen álló Tolna otthonába látogatnak. Igaz ugyan, hogy az őszi hazai meccsen nehéz volt a Tolna dolga, hiszen remek játékkal szorossá tudták tenni Zimányi Kovács Anikóék a végül 5-3-ra elvesztett meccset, a szezonbeli gyenge idegenbeli teljesítmény nem valószínűsíti, hogy ezen a találkozón sikerülne megszerezni a három pontot. Ugyanakkor már hét közben eldőlt, hogy a SZAK elkerüli az osztályozót. Történt ugyanis, hogy kedden összeült a Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága, és a Vesta kizárása után a legjobb hazai női labdarúgókkal a tavaszra megerősödött Galaxis együttesét 12 pont levonásával sújtotta, kvázi megsemmisítve az ősszel még 0 ponttal sereghajtó együttes tavaszi pontjait. A tájékoztató szerint játékos jogosulatlan szerepeltetése az indok, s az ok vélhetően az FB Fegyelmi Tanácsának másik aznapi határozatában lelhető fel: ugyanis

Belkó Évát

, a Galaxis labdarúgóját július 31-ig eltiltották, mivel három mérkőzésen hamisított sportorvosi engedéllyel lépett pályára (többek között a SZAK elleni tavaszi 8-4-es meccsen is). A büntetés nyomán tehát a Galaxis 0 ponttal vághatott neki az utolsó fordulónak, ahol szombaton ki is kapott 10-3-ra az alapszakaszgyőztes DVTK-Vénusztól, így ők fejezik be az alapszakaszt a 9. helyen, a jelenleg 7 pontos Boszorkányok pedig előrébb lépnek a 8. fokozatra. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a szegedi csapat részt vehet a bajnokság alsóházi rájátszásában, azaz az 5-8. helyért zajló, körmérkőzéses jellegű helyosztó küzdelmekben. "A nagypályás szezon beindulása miatt így komolyabb terhelésnek lesznek kitéve lányok, azaz két mérkőzés helyett még további hat meccs vár ránk a futsalbajnokságban, de mindenképpen örülünk, mert már nem fenyeget minket a kiesés réme" - kommentálta a fejleményeket portálunknak Cserenkó Szabolcs vezetőedző. A Tolna elleni idegenbeli mérkőzést vasárnap 17 órától játsszák a Boszorkányok, s bravúrszámba menő győzelmük esetén, akár még előrébb is léphetnek a tabellán.

A női futsal NB I 18. fordulójának programja:

DVTK-Vénusz Szabadidőközpont - Galaxis NFE 10-3 (5-0) ELTE SE - Univerzum-Aramis 4-6 (1-2) Kiskunfélegyházi Fornetti-Altro Mókusok - Ferencváros

vasárnap 13.30

Tolna-Mözsi FSE - Szegedi AK-Boszorkányok

vasárnap 17 óra

Szabadnapos:

MVFC Berettyóújfalu Női I

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.