Sport

Amerikai futball: Aréna Kupán jártak a Denevérek + FOTÓK

Amerikai futball: Aréna Kupán jártak a Denevérek + FOTÓK

2012. február 15., szerda
Amerikai futball: Aréna Kupán jártak a Denevérek + FOTÓK

A Superbowl napján a hazai amerikaifutball-csapatok is összemérték erejüket a legrangosabb hazai teremtornán. A szegedi Denevérek is ott voltak.

Immár hatodik éve hagyomány a tojáslabda honi szerelmeseinek körében, hogy az amerikai szuperdöntő napján megrendezik a Cellect Aréna Kupát a budapesti Sportmaxban. Idén sem volt ez másként, s az SZTE EHÖK SE tavaly bronzérmet szerző amerikafocistái is szép eredményekkel vívták meg csatáikat ezen a behavazott vasárnapon. "Korán indultunk, hogy időben odaérjünk a havazásban. A szervezők gondoltak ránk, így osztották be a meccseinket is, nem volt fennakadás" - kezdte élménybeszámolóját

Makra Péter

, a Denevérek játékos-edzője. A csapat a D csoportban két mérkőzést játszott, a tataiak ellen magabiztosan nyertek (21-14), míg egy újonc vegyes csapat, a Dunaújváros King Kongs ellen hajszállal kikaptak (13-15), végül a körbeverések miatt pontaránuk a trió második helyére volt elég. A csoportmeccsek után így a vigaszágon folytatták a szegediek, ahol a torna legnagyobb arányú győzelmét aratták a Divízió 1-es Zala Predatorsszal szemben (26-2), így kiharcolva a rájátszást. Itt a Szekszárd Bad Bonesszal csaptak össze a feketemezesek, s óriási csatában 27-26-os vereséget szenvedtek a későbbi bronzérmestől, így nem jutottak az elődöntőbe. A tornát végül a legerősebb hazai gárda, a Budapest Wolves első csapat nyerte, megelőzve az Arany Alkony Aréna Alakulatot és a szekszárdiakat.

"A tavaly velünk együtt dobogós Tata Mustangs ellen nyertünk, míg a félig dunaújvárosiakból, félig székesfehérváriakból álló új formáció, a King Kongs ellen kikaptunk. Nüanszokon múlt ez a mérkőzés, egyébként magasan nyertük volna csoportunkat. A Zala Predatorst nagyon elvertük aztán, ám a rájátszásban ismét csak apróságokon múlt a meccs, sajnos nem jutottunk be az elődöntőbe, így nem tudtuk megismételni a tavalyi sikert. Összességében úgy érzem éppen azok voltak a szoros meccseink, amelyeknek nem kellett volna annak lennie, míg a nehezebb ellenfelek ellen sokkal jobban koncentráltunk, őket meg is tudtuk verni" - értékelte a pontgazdag szereplést a running back. A csapat a napot a hazatérés után a Rongy kocsmában zárta, ahol népes szurkolóhad társaságában tekintették meg a Giants diadalát a Patriots felett az NFL szuperdöntőjében.

A szegediek eredményei:

Csoportmérkőzések: Tata Mustangs - Szeged Bats 14-21 Szeged Bats - Dunaújváros King Kongs 13-15 A D csoport végeredménye: 1. Dunaújváros King Kongs 2. Szeged Bats 3. Tata Mustangs Vigaszág: Szeged Bats - Zala Predators 26-2 Rájátszás: Szeged Bats - Szekszárd Bad Bones 26-27

A VI. Cellect Aréna Kupa végeredménye:

1. Budapest Wolves 2. Arany Alkonyat Aréna Alakulat 3. Szekszárd Bad Bones

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.