Sport

Röplabda: megküzdöttek a sikerért a szegedi lányok

Röplabda: megküzdöttek a sikerért a szegedi lányok

2011. november 1., kedd
Röplabda: megküzdöttek a sikerért a szegedi lányok

Hajdúböszörményben lépett pályára az EHÖK SE-REALIO NB II-es női röplabdaegyüttese. Csíkos Gábor tanítványai nagy csatában győztek a házigazdákkal szemben.

Bizonytalan és ideges játékkal kezdte a Szeged a mérkőzést, nem sikerült hatékony támadásokat vezényelni, gyengék voltak a nyitások, a nyitásfogadások, nem voltak elég precízek a feladások, fegyelmezetlen volt a védekezés. Inkább hat játékossal, mint egy csapattal állt a pályán az EHÖK SE, emellett rengeteg technikai hibát is ítéltek a játékvezetők. Ez alaposan meg is látszott az eredményen, a szett elejétől fogva 3-4 pontos előnye volt a HTE-nek, melyet a játszma végére 7 pontosra növelt. A második játékrészben villámrajttal indított a HTE, percek alatt 5-0-t mutatott az eredményjelző. Sem a nyitásfogadások, sem a támadások nem voltak elég hatékonyak, ami meg is látszott az eredményen... 10-1, 12-3, 14-4, 19-7.

Bíró

becserélésével lassan beindult a szegedi gépezet, nyugodtabbak lettek a lányok, végre a támadások is utat találtak a debreceni blokk között. Ez azonban igen kevés volt, a játszmát 25-14-re húzta be a Hajdúböszörmény. A harmadik szett első fele kiegyenlített küzdelmet, szép játékot hozott. A Szegednek sikerült végre meglépnie, 12-7-re elhúzott, majd 19-9-re tudta növelni előnyét. Egy kisebb hullámvölgyet követően ismét jól koncentráltak a lányok, 25-20-ra végül megnyerték a szettet. A negyedik játszmában (a harmadik mintájára) gyorsan elhúzott a Szeged,

Csintalan

nyitásainak köszönhetően 7-2-re, majd 11-3-ra vezetettek a lányok. A kezdetekhez képest sokkal higgadtabban, összeszedettebben játszottak, összeállt a blokk, a center támadások hatékonysága is javult. A hajrához közelítve megint akadozni kezdett a gépezet, a kettős csere sem segített, de az előny kitartott a szett végéig, így 2-2-re módosult a mérkőzés állása. Az ötödik, mindent eldöntő játszma nagy izgalmakat hozott. A lélektani fölény az EHÖK SE-REALIO csapatánál volt, hiszen ők voltak lendületben és nyerték az utolsó két szettet, a hazaiakat azonban hetedik játékosként segítette kis számú, mégis igen lelkes szurkolóközönsége. Az eddig sikeresnek bizonyult stratégiát követték a szegedi lányok. Nyugodtság, kevés hiba, precíz játék: meggyőző előny megszerzésére volt szükség a szett elején, mely sikerült is, 8-3-nál cseréltek térfelet a csapatok. Ekkor ismét kapkodás, idegesség, figyelmetlenség lett úrrá a lányokon. Ezt és a gyengébb hálójátékot, védekezésbeli figyelmetlenségeket kihasználva gyorsan zárkóztak a hajdúsági lányok. A Szeged első mérkőzéslabdáját még sikerült hárítaniuk, de a meccset megfordítani már nem tudta a HTE. Ezzel zsinórban harmadik győzelmüket aratta az EHÖK SE-REALIO. A tabellán így hármas élmezőny alakult ki, az NRK-nak, az EHÖK SE-nek és a Zrínyinek is 9 pontja van, azonban a jobb szett-arányának köszönhetően vezet az NRK, 2. a Szeged, 3. a Zrínyi. Következő mérkőzését hazai pályán, november 6-án 16 órai kezdettel játssza a Szeged az NRK ellen.

Női röplabda NB II Keleti csoport, alapszakasz, 5. forduló:

Hajdúböszörmény TE - EHÖK SE-REALIO 2-3 (-18, -14, 20, 22, 14)

Hajdúböszörmény, 30 néző. Vezette: Ratkócai, Kerekes

HTE:

Papp L., Tóth K., Jenei K., Molnár L., Hajdu A., Nagy B.

Csere:

Szkágyi (liberó), Papp K., Buglyó.

Szeged:

Fürdök, Páder, Deák, Szórád, Morvai, Molcsányi P.

Csere:

Fodor Cs. (liberó), Pelle, Krcelic, Bíró, Csintalan.

Edző:

Csíkos Gábor. Csíkos Gábor:

"Nehéz mérkőzésen vannak túl a lányok. Küzdeni tudásból és győzni akarásból jól vizsgáztak, játékunk azonban nem volt elég összeszedett. Egyetlen játékelemben sem mutattunk kiugróan jó eredményt, se nyitásban, se támadásban, se védekezésben. A nagy teremhez és a rossz fényviszonyokhoz nehezen szoktunk hozzá, rengeteg technikai hibát fújtak a játékvezetők. Tény, hogy a magunk számára nehezítettük meg a győzelmet, rengeteg hibánkkal tettük ilyen szorossá a meccset."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.