Sport

Labdarúgás: rangadón vesztette el veretlenségét a Székkutas + FOTÓK

Labdarúgás: rangadón vesztette el veretlenségét a Székkutas + FOTÓK

2011. november 20., vasárnap
Labdarúgás: rangadón vesztette el veretlenségét a Székkutas + FOTÓK

Hiába támadott erőteljesebben a Székkutas, a tíz emberrel is hősiesen küzdő Üllés megőrizte előnyét és megnyerte a csúcsderbit.

Már a mérkőzés elején látszott, hogy nyerni érkezett Üllésre a listavezető, agresszív letámadással estek neki ellenfelüknek. Gólt azonban nem sikerült elérniük, a hazaiak fegyelmezetten védekeztek (ami az egész mérkőzésen jellemezte játékukat, külön dicséretet érdemel a hátsó alakzat). Világossá vált, hogy a vendéglátók e magabiztos bekkelésből fognak majd kontrákat építeni. Így is lett. Egy szemfüles labdaszerzésből gyors akciót vitt végig a bal oldalon a sárga-fekete alakulat, amit góllá váltottak. Hiába érkezett azonban később az egyenlítő találat, hiszen két percre rá Nikolényi Miklós egy kapushibát kihasználva újra vezetéshez juttatta csapatát. A meccs hátralévő részében maradt ugyan az a játék képe: egyre kapkodóbb székkutasi támadások, nyugodt, biztos üllési védekezés. Mindezt parázs hangulat fűszerezte, töménytelen szabadrúgással és két kiállítással. Összességében elmondható, hogy olyan mérkőzést láthatott aki vasárnap Üllésre látogatott, amely magasabb ligákban is megállná a helyét.

2
-
1
Üllés LC
-
Székkutas TC
Labdarúgó megyei II. osztály 15. forduló

Labdarúgó megyei II. osztály 15. forduló

Üllés LC – Székkutas TC 2-1 (2-1).

Üllés 150 néző, vezette: Vereska Mátyás.

Üllés:

Bazsó J. – Bazsó I., Szabó B., Kormos, Kiss M., Vér, Donciu, Király, Gyuris, Nikolényi, Kohlrusz (Gábor 58'). Vezetőedző: Polgár Attila.

Székkutas:

Báthory – Rau (Nagy S. 65'), Hatfaludy, Nalesnyik, Kis Á., Kovács, Iványi, Balogh, Szabó L., Borsodi, Lászlai (Sipos 69'). Vezetőedző: Nagy István.

Gólszerzők:

Kohlrusz (14'), Kiss M. (36'), ill. Nalesnyik (33').

Kiállítás:

Vér (62'), ill. Kovács (84').

Online tudósításunk:
VÉGE
92' A játékvezető lefújja a meccset. Igazi rangadó kerekedett a találkozóból, három gól, két kiállítás, parázs, férfias küzdelem. A hazaik nagy ünneplésbe kezdtek...
91' Hatalmas gólhelyzet, egyenlítési lehetőség a végére. Egy lecsorgó labdát a 16-oson belül lőtt meg Balogh, a jobb oldali kapufa külső éléről vágódott ki a labda.
90' Két perc hosszabbítás.
87' Megfontoltan védekezik az Üllés az izzó mérkőzés véghajrájában, nagyot kellene lépnie a Székkutasnak, hogy áttörje a falat és kiegyenlítsen.
84'KIÁLLÍTÁS Megkapta második sárgáját Kovács, újra egyenlő létszámban küzdenek a felek.
80' Mint egy gumifalról úgy jönnek vissza a labdák az üllési védelemről. A vendégek rohamait már egy picit a kapkodás is jellemzi.
76' Ismét vendég akciókról számolhatunk be, melyek 30-40 méterre az Üllési kaputól megakadnak: egy jó ütemű becsúszás, belépő után egy-egy üllési láb, vagy beadás esetében egy-egy hazai fej tisztázni tud.
73' Továbbra is nagy a küzdelem, szinte a durvaság határát súrolja egy némely szerelés, ütközés. A játék lassan kiegyenlítődik, talán fáradnak is a csapatok.
69' Lászlait váltotta Sipos.
67' Meccslabdát rontott az Üllés. Egy előrevágott labdát rosszul fejelt hátra a kapuja felé Szabó L. Nikolényi ugrott meg vele, a 16-osról eldurrantott lövése nem sokkal ment mellé.
65' Az üllési térfélen folyik a játék, nyomás alatt a hazaiak. Közben cseréltek a vendégek: Rau helyett érkezett Nagy S.
62'KIÁLLÍTÁS Amit a szünet előtt megjósoltunk bejött: Vér második sárga lapja után mehetett zuhanyozni.
58' Csere a hazaiaknál: Kohlruszt váltja Gábor.
55' Repkednek a sárga lapok, parázs a hangulat.
53' Üllési bal oldalsó szabadrúgás tekeredett be veszélyesen a kapu előterébe, de Báthory a helyén volt és lehúzta a labdát.
50' A Székkutas ívelgeti felfelé a labdákat, így próbál a hazaik mögé kerülni, eddig sikertelenül.
46' Elkezdődött a második félidő.
SZÜNET
46' Vége az első félidőnek. Minden ízében rangadó volt az első 45 perc, reméljük hasonló lesz a folytatás is!
44' Szabálytalanságok borzolják a kedélyeket, amit tömegjelenetek kísérnek, nem lenne meglepő, ha hamarosan előkerülne a piros lap...
41' Egy hosszas kavarodást követően egy lecsorgó labdát szúrtak kapura a székkutasiak a 16-oson belül, Bazsó J. hatalmasat védett.
36'GÓÓÓL! 2-1 Egy hazaadás után Báthory kapus próbálta kicselezni Nikolényit, de nem bírt vele és lerántott a 16-os oldalvonalának környékén. Tizenegyes! Kiss M. végezte el a büntetőt. Ballal a kapus jobb kezéhez lőtt, félmagasan vágódott a hálóba a bőr.
33'GÓÓÓL! 1-1 Egyenlített a Székkutas. Flipper-szerűen pattogott a labda a játékosok között a hazaiak 16-osán belül, végül 13-14 méterről Nalesnyik kilőtte a bal alsó sarkot.
31' A vendégek kapusa ügyetlenül ejtet ki egy labdát, amit a mellette álló Kohlrusz az üres kapu felé belsőzött, de egy visszaérkező védő mentett. Bár többet támad a Székkutas, mégis a hazai akciók a veszélyesebbek.
27' Erő és mezőnyfölényben futballozik a Székkutas, többet birtokolja a labdát, a hazaiak kontrára rendezkedtek be, ami eddig eredményesnek bizonyult.
24' Egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Székkutas: jobbról szabadrúgást íveltek a kapu elé, amit Rau 3 méterről tisztán fejelhetett, de fölé stukkolt.
22' Szinte megismétlődött a gól előtt akció, hajszál híján ugyan onnan centerezett középre Kiss M., de most Kohlrusz elől Kis Á. a kapufára mentette a labdát – hajszál híján öngól.
17' Lászlai szétrombolta az üllési védelem bal szárnyát, majd a tizenhatoson belül a kapusra vezette a labdát, de Bazsó bátran kivetődött és melléről a mezőnybe vágódott vissza a labda.
14'GÓÓÓL! 1-0 Vezet az Üllés. Nikolényi labdaszerzésőből indult támadás a bal szélen. Kiss M. lement a 16-os sarkáig, középre játszott, Kohlrusz pedig egy átvétel után elhúzta a kapus mellett a labdát és az üres kapuba ívelt.
9' Erőteljes küzdelem, kemény játékkal tarkítva. A Székkutas kapuja előtt volt egy kavarodás, ami veszélyes lehetett volna, ha kapura tudott volna fordulni egy vendégcsatár, de az utolsó pillanatban felszabadított a hazai alakulat.
5' Élénk és változatos a küzdelem. A kapuk egyelőre nem forognak veszélyben. A Székkutas letámadással próbálkozott az első percekben, ez okozott némi zavart az Üllés háza táján, de a hazaiak rendezték soraikat.
1 Elkezdődött a találkozó. Az Üllés sárga-fekete, a Székkutas pedig fehér-sötétkék szerelésben játszik. A hazaiak kezdtek, mintegy 150 néző látogatott ki a kissé zord, őszi idő ellenére.
12.45: Üdvözöljük olvasóinkat Üllésről, ahol egy vérbeli rangadót követhetnek végig velünk. A Székkutas nagy reményekkel érkezett, hiszen ha sikerül az üllői katlanban győzniük a tabellát hát ponttal vezethetik, ami már egy igen tetemes előny. A hazai gárda vállán is nagy teher pihen, ha ők győznek egy pontra megközelítik az éllovast, s ha egy kis szerencséjük lesz, s további pontokat hullat riválisuk, akkor a szezon végéig akár előzhetnek is. De mint tudjuk a fociban a feltételes módnak nem sok helye van, a zöld gyepen dőlnek el a dolgok. Negyed óra és kezdődik az ősz legnagyobb rangadója a megye második vonalában. A megye második vonalában a Székkutas vezeti a tabellát 40 ponttal, az Üllés 36 ponttal üldözi az éllovast. A vendégek 13 győzelem mellett mindössze 1 döntetlent tudhatnak magukénak, míg a házigazdák, az üldözők 11 győzelemmel és 3 döntetlennel vitézkednek. Egy hazai győzelem esetén egy pontra apadhat a két csapat közti különbség, míg egy üllési fiaskó akár a harmadik helyre is száműzheti a hazaikat. Rangadó várható a javából!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.