Sport

Labdarúgás: Hatvani István kiütötte a Szentmihályt + FOTÓK

Labdarúgás: Hatvani István kiütötte a Szentmihályt + FOTÓK

2011. szeptember 18., vasárnap
Labdarúgás: Hatvani István kiütötte a Szentmihályt + FOTÓK
Megtört a jég Öttömösön: a hazai együttes megszerezte első győzelmét a megye III-as bajnokságban. A siker kovácsa az ötgólos Hatvani volt. A tartalékos vendégek erejéből csekély ellenállásra futotta.
7
-
1
Öttömös SE
-
Szentmihály PSE
Megyei III. osztály Homokháti csoport 5. forduló

Labdarúgó megyei III. osztály Homokháti csoport 5. forduló:

Öttömös SE - Szentmihály PSE 7-1 (4-0). Öttömös, 100 néző, vezette: Stetakovic Mario. Öttömös: Barna - Veress Cs., Veres J., Módra, Gyöngyösi, Kertész-Kovács (Kun Szabó 63'), Hatvani I., Tóth Cs., Fodor G., Somlyai (Fődi 70'), Bacsó (Tóth V. 54'). Játékos-edző: Veres János. Szentmihály: Molnár - Ábrahám, Domonkos (Nagy 63'), Hevesi (Csikós 55'), Kacziba (Urbán 34'), Mesits, Baján (Szántai 12'), Tóth Zs., Sándor Cs., Tóth G. (Balasi 59'), Kószó. Játékos-edző: Jani Levente. Gólszerzők: Hatvani I. 5 (10', 19', 22, 69', 70' - utóbbit tizenegyesből'), Tóth Cs. (17'), Gyöngyösi F. (46'), illetve Mesits Z. (85') Kiállítva: Balasi (83') Hatvani István (a meccs hőse, aki öt gólt szerzett): "Másfél éve futballozom a felnőttek között, öt gólt még sohasem szereztem. Őszintén szólva a labdarúgással még csak kollégiumi szinten foglalkoztam itt, Öttömösön, komolyabb képzésben nem részesültem. Ha megfelelő lehetőség adódna, természetesen örömmel kipróbálnám magam akár magasabb szinten is."

Online közvetítésünk:

91' Ebben a pillanatban harsant a játékvezetői síp. Az ötgólos Hatvani István vezérletével magabiztosan és megérdemelten győzött az Öttömös, mely ezzel megszerezte első sikerét a pontvadászat során.
90' Gyöngyösi puskázott el egy helyzetet a hazaiak részéről, a szentmihályi Tóth Zsolt pedig 40 méterről lőtt ismét rá egy szabadrúgást, telibe talált a sorfalat.
85'GÓÓÓL! 7-1 Szépített a Szentmihály Mesits Zoltán révén. Egy lecsorgó labdát húzott el a kapus mellett, s higgadtan, kisodródott helyzetből a rövid sarokba gurított. Az emberhátrány azonnal gólt szült...
83'PIROS LAP! Balasit állította ki a játékvezető. A vendégek játékosa előbb hátba dobta ellenfelét, amiért sárgát kapott, majd folytatta a szövegelést, amiért megkapta a második kártyát, azaz el kellett hagynia a játékteret.
80' Hatvani István kapufája volt az elmúlt percek leginkább említésre méltó eseménye. Az ifjú támadó üresen maradt, azonnal rá is durrantotta, azonban góljainak számát nem növelte. Ő is a felső lécet zörgette meg, miképp nemrég a büntetőből a vendégek.
75' Ismét egy öttömösi lehetőség, de ezúttal kimarad, nincs még meg a nyolcadik gól.
73'HIBA! Ezúttal a vendégek jutottak büntetőhöz egy kezezést követően. Sándor Csaba futott neki, s óriási erővel a felső lécre bombázott...
70'GÓÓÓÓL! 7-0 Urbán rántotta le a büntetőterületen belül Gyöngyösit, a bíró tizenegyest ítélt. Hatvani István volt az ítélet-végrehajtó, a kapus jó irányba vetődött, de nem háríthatta a lövést, mely pontosan a jobb alsóba vágódott.
69'GÓÓÓL! 6-0 Egy gyönyörű háromszögelés végén Hatvani lépett ki, s ügyesen lőtt a hálóba.
64' Miközben ezt rögzítjük, kis híján szépítette a vendégek. Tóth Zsolt rendkívül bátran, mintegy 40 méterről egyből rászúrt egy szabadrúgást, a labda a bal kapufán csattant.
63' Cserék mindkét oldalon: Kertész-Kovácsot Kun Szabó váltotta az Öttömösben, míg Domonkost Nagy a szentmihályiaknál.
61' Egy kis közjáték: még a mérkőzés kezdetén pónilovas szekérrel is érkeztek drukkerek. Ők a szünetben eltávoztak a helyi kocsmába, most érkezett vissza a kocsijuk. (Lemaradtak az ötödik gólról...)
59' Lehetőség itt, lehetőség ott. Hatvani, aki picit elszürkült a második félidőre, újból villant: a bal oldalon húzta meg, nagy helyzetben lövés helyett beadást választott, a védők tisztáztak. A túloldalon a frissen beállt Balasi ziccerben addig várt, míg végül eltörte a lasztit, a kapus könnyedén védett.
54' Cseréltek az öttömösiek: Tóth Viktor érkezett Bacsó helyére. Eközben egy ígéretes vendégszabadrúgás: Tóth Csaba próbálkozott, Barna szögletre mentett.
50' A szentmihályiak lendültek támadásba, de sallangmentesen védekezik a hazai együttes. Az öttömösiek minden veszélyes előre- vagy beívelést azonnal kivágnak az oldalvonalon túlra, ezzel óvják kapujukat az esetleges nyomástól.
46'GÓÓÓL! 5-0 A szentmihályi kapus rosszul jött ki a középkezdést követően előrevágott labdára, Gyöngyösi Ferenc csapott le arra, összerúgott egy védővel, de előtte maradt a játékszer, amit a hálóba továbbított. Ez a gól igencsak gyorsan jött ebben a félidőben!
46' A lila mezesek indították útjára a pöttyöst. Az Öttömös negyvenöt percnyire első sikerétől az új bajnokságban. Előnyük tetemes!
SZÜNET
45' Véget ért az első félidő. A hazaiak bő húsz perc alatt alighanem el is döntötték a három pont sorsát a tartalékos Szentmihály ellen.
42' Kiegyenlítettebb lett a küzdelem, az első félidő hajrájában mindkét csapatban benne van a gól. Molnár kapusnak kétszer is kifutással kellett tisztáznia a 16 esztendős, rendkívül tehetséges Hatvani elől.
39' Tanúi lehettünk az első szentmihályi kapura lövésnek is. Kószó Máté 22 méterről vállalta el, a laposan a jobb sarok felé tartó labdát könnyedén csípte el Barna hálóőr.
34' Újabb csere a látogatóknál: Kacziba hagyta el a játékteret, a helyét pedig Urbán foglalta el.
33' Stabilizálta játékát a Szentmihály, már át-át tudta lépni a felezővonalat, miközben igyekszik kikapcsolni Hatvanit.
28' Folytatódik az öttömösi örömfutball. Ezúttal Gyöngyösi került hatalmas helyzetbe, lövése azonban fölé szállt.
27' Ivószünet után folytatódott a játék. Folyamatosan a Szentmihály térfelén pattog a labda. A vendégek védekezése rendezetlen, kérdéses, ki tudnak-e kecmeregni ebből a gödörből.
25' Meg kell állapítanunk, rendkívül jól szórakozik eddig a hazai publikum, kedvenceik kiszolgálják őket. A vendégek pedig eljátsszák az áldozati bárány szerepét.
22'GÓÓÓL! 4-0 Hatvani István kezelt le egy rossz kapuskirúgást, mintegy 25 méterről azonnal lőtt, a bogyó a jobb kapufa belső éléről pattant a hálóba. Mesterhármast jegyzett a 16 éves futballista!
19'GÓÓÓL! 3-0 Hatvani verte meg egy az egyben védőjét. A tizenhatos előterében szabálytalankodtak vele szemben, ám a játékvezető továbbot intett. Hatvani erőt vett magán, felpattant, s kihasználta a lehetőséget: a bal felsőbe bombázott. Padlón a Szentmihály, szárnyal az Öttömös!
17'GÓÓÓL! 2-0 Megduplázta előnyét a hazai gárda, s nem is érdemtelenül. Egy védelmi hiba után Hatvanihoz került a labda, aki átemelte a középső védőn pontosan Tóth Csaba elé. Ő 14 méterről senkitől sem zavartatva tüzelhetett, az erős löket Molnárról vágódott a jobb alsóba.
15' Hatvani István tarthatatlan, gólja óta kétszer is nagy helyzetbe került. Mindkétszer akár a gólvonalig gyalogolhatott volna, de elhamarkodottan lőtt, ezzel esélyt adott Molnár kapusnak a közbeavatkozásra. A vendégek kicsit szétszórtnak tűnnek, magabiztos az Öttömös.
13' Biztatóan kezdtek tehát a lilák, akik abban reménykednek, hogy ma végre megszerzik első pontjukat, pontjaikat. Eddig három vereség a mérlegük. A szentmihályiak két zakó után legutóbb idegenben verték 6-1-re az Alsóvárost.
12' Rögtön egy csere a Szentmihálynál: a megsérült Bajánt Szántai váltotta.
10'GÓÓÓL! 1-0 Vezetést szereztek a hazaiak. Hatvani Istvánt szöktették az öttömösiek, aki ügyesen ívelte át Molnárt, labdája hulló falevélként szállt alá a hálóba.
6' Hatvani léphetett volna ki a vendéglátók részéről, de Molnár kapus - aki ma vésztartalékként áll a ketrecben, egyébként középhátvéd - nagyszerűen reagált, s megelőzte a nagyobb bajt, begyűjtve a lasztit.
5' Jobbára az Öttömös dominál az eddigiekben meglepően szépszámú (közel 100 fős) nézőközönsége előtt, mely lassan gyülekezik a falu irányából. Már a büfé is kinyitott egy Citroen kisautóban az Esztike vendéglő jóvoltából.
1' Megkezdődött az összecsapás. A hazaiak tiszta lila szerelésben, a vendégek sárga-kék felsőben, sárga nadrágban vették fel a harcot a pontokért.
Köszöntünk mindenkit vasárnapi megyei III. osztályú mérkőzésünkről! Régóta tartozunk ezzel a közvetítéssel Bata Ferenc polgármester-elnök úrnak, aki rendkívül sokat tett az utóbbi években azért, hogy Öttömösön megmaradjon a labdarúgás. Ezúton is köszönet munkájáért! Tudni érdemes, hogy Öttömös egy pici település Csongrád és Bács megye hatásán: ez a legkisebb lélekszámú települése Csongrád megyének, ahol élő, működő labdarúgással találkozhatunk. 1200-1300 főnél kisebb településeken nincs máshol futball, csak itt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.