Sport

Labdarúgás: Dorozsma helyett a SZVSE-pályára költözik a Szeged 2011

Labdarúgás: Dorozsma helyett a SZVSE-pályára költözik a Szeged 2011

2011. augusztus 22., hétfő
Labdarúgás: Dorozsma helyett a SZVSE-pályára költözik a Szeged 2011

A következő két hazai mérkőzés pályaválasztói jogát felcseréli az NB II-es újonc, a tervek szerint először szeptember 17-én láthatja a kék-feketéket a kicsinosított SZVSE-stadionban a szegedi közönség.

Az elmúlt héten több cikkben foglalkoztunk azzal a kérdéssel, hol játszhatja hazai mérkőzéseit a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata, melyik szegedi létesítménnyel milyen problémák merültek föl. A péntek esti szurkolói ankéton is leginkább ez a kérdés foglalkoztatta a megjelenteket. Nos, hétfőre megszülettek a végleges válaszok. A fejleményekről

Bozóky Imre

, a csapatot üzemeltető gazdasági társaság első embere tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t.

Gőzerővel dolgoznak a rekonstrukción

"Tekintettel arra, hogy az MLSZ a SZEOL-stadiont az NB II-re alkalmatlannak minősítette, felmerült, hogy ideiglenesen Dorozsmára költözzünk, ám időközben kiderült, ez a projekt sem az igazi. Éppen ezért úgy döntöttünk, a SZVSE-pályán rendezzük hazai mérkőzéseinket. Ehhez szükséges a füves játéktér felújítása, ami körülbelül egy hónap alatt valósítható meg. Az MLSZ technikai ügyekért felelős munkatársa megtekintette a létesítményt, a lelátót, s észrevételei alapján megvizsgáljuk, hogyan lehet a lehető legolcsóbban hosszú távra nézve is megoldani az infrastrukturális kérdéseket. A munka már meg is kezdődött, indul a fű rekonstrukciója, a SZVSE-vel együtt gőzerővel dolgozunk azért, hogy szeptember 17-én itt fogadhassuk a Kazincbarcikát. Az ezzel kapcsolatos finanszírozásról még folynak a tárgyalások" - közölte Bozóky Imre.

Azt is elárulta: mindez azt jelenti, hogy a Szeged 2011 következő két, egyébként itthonra kiírt meccsén elcseréli a pályaválasztói jogot. A Mezőkövesddel már meg is egyeztek, most szombaton 17.30-kor ott lépnek majd pályára Gellér Gáborék. Az Újpest II.-vel is felvették a kapcsolatot, a tervek szerint jövő héten a fővárosba utazik

Kolozsvári János

és

Takács László

legénysége. A 4. fordulóban következik az orosházi vendégjáték, majd ha minden a tervek és remények szerint alakul, szeptember 17-én végre idehaza, Szegeden szurkolhatunk az együttesnek! Amint arról vasárnap online közvetítésünkben beszámoltunk, a rajton 2-1-es vereséget szenvedett az újonc a tavaly még NB I-es Szolnoki MÁV FC vendégeként. Bozóky Imre szerint elkeseredésre semmi ok, menni kell tovább a megkezdett úton. "Az első félidőbeli teljesítményünkön nagyon látszott, hogy lassan állt össze a keret az elmúlt négy hétben, feszülten, idegesen futballoztunk. A szünet után már nyugodtan, ráadásul igen motiváltan játszottunk, amit öröm volt látni" - fogalmazott.

Szokol Lajos: Komoly lehetőségek rejlenek a 4 hektáros sportingatlanban

Boldogan kommentálta a hírt

Szokol Lajos

, a Szegedi VSE elnöke is. "Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk Bozóky úrral. Számunkra fontos ez az együttműködés: a kapcsolódási pontok már eddig is megvoltak, hiszen a Szeged 2011 utánpótláscsapatait a SZVSE és a Tisza Volán SC által megalakított SZEOL SC Kft. adja. Szintén lényeges, hogy igen komoly lehetőségek rejlenek 4 hektáros sportingatlanunkban. A létesítmény statikailag rendben van, s a szükséges fejlesztések irányába mutat a most kibontakozó együttműködés. Látszik az a jövőkép, hogy ez a komoly szabadtéri sportlétesítmény megújulhat, s amellett, hogy remek futballpályát kaphat, akár műanyag borítású atlétikapályája és műfüves edzőpályája is lehet. Nemcsak az élsportot szolgálhatja ki tehát a létesítmény, hanem ha megvalósulnak a tervek, reményeink szerint az iskolák tanulói és a szabadidősportolók is sok örömüket lelik majd benne. Az első komoly lépésnek tartom efelé, hogy a Szeged 2011-gyel történt megállapodás által új funkciót nyert az ingatlan" - fogalmazott a sportvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.