Sport

Labdarúgás: UTC-pontmentés Balástyán gólzáporban

Labdarúgás: UTC-pontmentés Balástyán gólzáporban

2011. március 28., hétfő
Labdarúgás: UTC-pontmentés Balástyán gólzáporban

Fordulatos, izgalmas mérkőzésén döntetlenre végzett a Balástya és az UTC a megyei I. osztályban vasárnap. Mindkét vezetőedző kicsit keserűen nyilatkozhatott a meccs után, hiszen három pont helyett csak egy jutott csapatának.

A tizenegyedik helyen tanyázó UTC a nyolcadik Balástyához látogatott a megyei I. osztály 19. fordulójában. Mindkét gárda jól kezdte a tavaszi szezont: az újonc újszegediek Csongrádon játszottak 1-1-es döntetlent, a balástyaiak pedig mindkét fellépésük során nyerni tudtak. A Mórahalmot odahaza 3-2-re, míg a Tápét idegenben 2-0-ra verték

Hódi Mihály

tanítványai, s ez alkalommal is ők számítottak esélyesebbnek. Ennek megfelelően a hazaiak fölényét hozta a vasárnapi derbi első játékrésze.

Zámbori Gábor

remekbe szabott szabadrúgása utat is talált

Béry István

hálójába, így hazai előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok, hiszen a látogató erejéből csak két kapufára futotta. A szünetet követően ismét a balástyaiak játszottak fölényben, s megszerezték második góljukat is

Gajdacsi Mátyás

révén, kihasználva a vendégek hátsó alakzatának megingását. Időközben

Pálfy Zoltán

vezetőedző hármat is cserélt, próbálta frissíteni, átszervezni együttesét. Az UTC a hatvanadik perctől igyekezett többet a földön tartani a labdát, s ez a taktika eredményre is vezetett. Varázsütésre feltámadtak a vendégek, s nemcsak szépítettek, de egyenlíteni is tudtak. Két gyönyörű találatot láthattak a nézők, előbb

Mazula Zoltán

, majd

Szabó László

11-esből mattolta

Korom

kapust. A Balástyának is volt azonban még válasza: egy újabb védelmi hibát kihasználva büntetőhöz jutottak a hazaiak, melyből megszerezték harmadik találatukat

Juhász Imre

jóvoltából. Nem sokáig örülhettek azonban a vezetésnek: a középkezdést követően szögletet harcolt ki az UTC, majd a másik védelem követett el hibát, amit Mazula Zoltán büntetett meg, kialakítva a 3-3-as végeredményt négy perccel a hármas sípszó előtt. A döntetlennek köszönhetően a Balástya 28 ponttal továbbra is a nyolcadik, míg a 17 pontos UTC a tizenegyedik helyen tanyázik. A következő játéknapon mindkét alakulatra igencsak komoly feladat megoldása vár. Erhardték április 2-án (szombaton) 16 órakor a Mórahalmot látják vendégül, míg Zámboriék április 3-án (vasárnap) 16 órakor Kiskundorozsmán lépnek pályára.

A labdarúgó megyei I. osztály 19. fordulójában:

KSE Balástya

– Ujszegedi TC 3-3 (1-0).

Balástya, 200 néző, vezette: Eke László.

Balástya:

Korom – Bálint T., Szélpál, Zámbori, Bozó, Bálint D., Gajdacsi, Takács, Duba, Juhász I., Juhász Á. (Gyetyinás).

Vezetőedző:

Hódi Mihály.

UTC:

Béry – Kovács A., (Farkas Sz.), Tóth Z., Balogh N., Csúri (Szántó), Joó (Török), Szabó L., Jaksa, Mazula, Erhardt, Kovács S.

Vezetőedző:

Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Zámbori, Gajdacsi, Juhász I., illetve Mazula 2, Szabó L. Hódi Mihály, a Balástya trénere:

„Amilyen büszke voltam a csapatomra múlt héten a Tápén irreális körülmények között győzelmet követően, addig most épp annyira csalódtam a játékosaimban. Hatvan percig minden úgy ment, ahogy elterveztük, ám 2-0 után mintha túlságosan is megnyugodtunk volna. Az ellenfél talált egy gólt, ami felrázta őket, mi pedig talán tudat alatt visszavettünk, s már nem tudtunk visszapörögni arra a ritmusra, ahogy egy órán át futballoztunk. A végén az UTC diktálta a tempót, mi görcsösen próbáltunk visszakapaszkodni, s majdnem meg is lett a meccs, de egy védelmi kihagyás miatt végül pontot tudtak menteni a vendégek. A mérkőzés összképe alapján a döntetlent így sem érzem reálisnak, hiszen kétharmad részéig mi uraltuk az összecsapást, s akár több góllal is elhúzhattunk volna. Túltesszük magunkat a történteken, megyünk tovább az úton, nem akarunk letérni a helyes irányról. Készülünk a dorozsmai kirándulásra!”

Pálfy Zoltán, az UTC mestere:

„Kicsit vegyesek az érzéseim, mivel a végén ikszre mentettük a találkozót, azaz ha így nézem, szereztünk egy pontot. Ugyanakkor elkeserít, hogy az első hatvan percben rendkívül bután futballoztunk, nem tartottuk a földön a labdát. Amikor levittük a játékszert, feljavultunk, átvettük az irányítást, s gólokat szereztünk. Úgy gondolom, ha végig úgy teljesítünk, mint az utolsó fél órában, akkor meg is nyerhettük volna ezt a meccset.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.