Sport

Vízilabda: az Universitas a döntőért megy a Szőnyi útra

Vízilabda: az Universitas a döntőért megy a Szőnyi útra

2010. november 18., csütörtök
Vízilabda: az Universitas a döntőért megy a Szőnyi útra

Fontos és várhatóan nagyon izgalmas, kiélezett küzdelmet ígérő mérkőzést vív péntek este 18 óra 30 perctől a Taylor&Nash Universitas Szeged női vízilabdacsapata a magyar kupa elődöntőjében a Szőnyi úton a BVSC együttese ellen. A mérkőzést a helyszínről online közvetítjük.

"A döntőért megyünk!" - szögezi le határozottan

Godova Gábor,

az Universitas Szeged női vízilabdacsapatának vezetőedzője. És valóban, a péntek este 18 óra 30 perckor kezdődő BVSC elleni magyarkupa-elődöntő előtt a csapatnak van oka a bizakodásra: a bajnokság első fordulójában a szegedi lányok, elsősorban parádés harmadik negyedbeli játékukkal, valamint az emberelőnyös szituációk 70%-os kihasználásával, szoros meccsen 14-12-re győzték le a vendéglátókat. Azóta azonban sok idő telt el. "A két együttes közel azonos tudású. Ami egy kicsit a BVSC mellett szól, hogy gyakorlatilag otthon játszanak, még ha hivatalosan mi is vagyunk a hazai csapat" - teszi hozzá a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Online

A SZEGEDma.hu-n élőben, folyamatosan frissülő szöveges közvetítésben kísérhetik figyelemmel az Universitas Szeged - BVSC találkozó alakulását pénteken 18 óra 30 perctől.

"Összeszokottabb lett a BVSC csapata, köszönhetően elsősorban

Petrovics Mátyás

vezetőedző munkájának. Bízunk benne, hogy tudjuk hozni a bajnokság eleji formát, és legyőzzük őket" - ezt már

Varga Árpád

technikai igazgató mondja. Alábecsülni semmiképpen nem szabad a vasutasokat, mert bár az első fordulóban sikerült őket megverni, azóta sokkal összeszokottabbá, egységesebbé vált a csapat. A magyar kupa A selejtezőcsoportja október közepén lejátszott mérkőzéseinek eredményein még látszik, hogy alakulóban volt a csapat (9-9 a Honvéd, 3-9 a Dunaújvárosi Főiskola és 12-6 az Újpest ellen), de a szűk egy hónappal későbbi bajnoki győzelem a jelenleg második ZF-Eger (11-9), valamint a legutóbbi döntetlen az egyébként jelentős játékerőt képviselő brit válogatott ellen (7-7 - a bajnokság eddigi egyetlen döntetlenje) már azt jelzi, ez a csapat bizony nagyon is összeállt. Nem lesz tehát könnyű dolguk Dalmády Szandráéknak, bár az első fordulóbeli győzelem mellett az is biztató hír, hogy a csapat két alapembere,

Drávucz Rita

és

Tóth Ildikó

felépült a betegségből, és bevethető lesz az elődöntőn. A húzóemberek kiemelkedő teljesítményére - Drávucz hatalmas rutinjára,

Dalmády Szandi

góljaira,

Lengyel Dominika

elmúlt bajnoki fordulókban mutatott remek és gólerős játékára, Tóth Ildi kitartására és helyzetkihasználására centerben - bizonyosak lehetünk benne, maximálisan szükség is lesz. A Szeged a magyar kupa B selejtezőcsoportjában valamelyest nehezebb mérkőzéseket kellett megvívjon. Az Eger ellen éppúgy 11-9-re diadalmaskodtak Drávuczék, miképp a bajnokságban a BVSC, a Kecskemétet magabiztosan győzték le 19-7-re, egyedül a Szentes ellen szenvedtek szoros 6-5-ös vereséget. Így, akárcsak a vasutas klub, másodikként jutottak tovább a csoportból az elődöntőbe. A két csapat teljesítménye a bajnokságban egyébként is közel azonos, az Universitas 18 ponttal jelenleg negyedik, a BVSC 16-tal jelenleg hatodik a tabellán, s bár a Szeged lőtt több gólt (114), a vendéglátóknak jobb a gólaránya (+41). Mindkét csapat nagy versenyben van a bajnoki rájátszást jelentő négybe kerülésért, és egyelőre teljesen nyílt a küzdelem a hatodik hellyel bezárólag. Hogy végül miképpen is alakul a két csapat mérkőzése, az péntek este kiderül. "Mindenki belead mindent!" - ígéri meg Godova mester, és ez így is van rendjén. Hiszen a döntőért megyünk!

A két csapat legutóbbi mérkőzésén, október 9-én:

Női vízilabda ob I 1. forduló:

BVSC- Zugló Diapolo - Taylor&Nash Universitas Szeged 12- 14 (3-4, 4-3, 1-5, 4-2).

Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Mucskai, Füzesi.

BVSC- Zugló Diapolo:

Szilágyi R. - ILLÉS 4, Csabai 1, RÁSKI 2, Horváth Á. 1, Kisteleki 1, Nehéz.

Csere:

Farkas K. 1, Takács V., KLING 2, Mészáros V., Zsidó.

Vezetőedző:

Petrovics Mátyás.

Taylor&Nash Universitas Szeged:

Varga – ÁRKOSY 3, Dalmády Sz. 1, DALMÁDY P. 3, Drávucz 1, TÓTH I. 4, Hegedűs 1.

Csere:

Lengyel Dorottya 1, Lengyel Dominika, Miklós, Makra, Kuczora, Tóth P., Gundl.

Vezetőedző:

Godova Gábor.

Gól – emberelőnyből:

10/3, ill. 10/7.

Ötméteresből:

-/-, ill. 1/1.

Kipontozódott:

Illés (32'), ill. Kuczora (24')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.