Sport

CSLSZ-elnökválasztás: Bakai Csaba az új elnök - FOTÓK

CSLSZ-elnökválasztás: Bakai Csaba az új elnök - FOTÓK

2010. február 15., hétfő
CSLSZ-elnökválasztás: Bakai Csaba az új elnök - FOTÓK
Az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően Bakai Csaba magabiztosan győzte le Talpai Jánost a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ) hétfői elnökválasztásán. Az új elnökséget is a "Bakai-csapat" adja. Az Együtt Szegedért Egyesület első embere öt évig vezetheti a megyei szövetséget. A CSLSZ elnökválasztásán hétfőn délután a közgyűlés elfogadta a taggyűlés megváltoztatott menetét, miszerint az első napirendi pontként válasszák meg az elnökséget. A szavazás menetét élőben követtük. A közgyűlésen, mint azt már többször megírtuk, a küldöttek - Bodó Imre visszalépése után - két elnök közül választhattak: az eddigi elnök, Talpai János vagy az Együtt Szegedért Egyesület elnöke, Bakai Csaba lehetett a befutó. A szavazás első köre nem hozott döntést, mert a szavazatok kétharmados többsége kellett volna a győzelemhez, ami Bakai Csabának meglettvolna - 29 szavazatot kapott, míg Talpai 14-et -, de az Együtt Szegedért Egyesület elnökére adott szavazatok egyike érvénytelen volt. Így ismételt szavazást tartottak, ahol viszont már a szavazatok egyszerű többsége is elegendő volt a győzelemhez. 31-12-re Bakai Csaba nyert. Az elnökválasztás után a nyolctagú elnökség személyéről szavaztak. 20 személy kapott jelölést, de Piri József az Algyő képviseletében időközben elment, Molnár János a Tápétól és Gidai Sándor az UTC részéről az elnökválasztás eredménye után visszamondta jelölését, így a 8 pozícióra 17 ember közül választhattak a küldöttek.

Talpai megóvja

Talpai János, a CSLSZ frissen leváltott elnöke óvást jelentett be, mivel a közgyűlés megváltoztatta a taggyűlés napirendi pontjainak sorrendjét, előre hozva az elnökválasztási procedúrát. Információink szerint ilyen esetben az óvást bejelentője polgári peres eljárás keretében kérhet jogorvoslatot.
Az elnökségi tagok megválasztása során mind a 43 jelölt érvényes szavazatot adott le. Ezek alapján a legtöbb szavazatot kapott nyolc fő a következő: Duray Péter, Hevesi Tamás, Kolozsvári János, Sahin-Tóth Dezső, Molnár Róbert, Orosházi László, Szekeres Károly, Török Zsolt - azaz azok a személyek, akik Bakai Csaba-féle stábba tartoznak. A felügyelőbizottság vezetője Bene Tamás lett, két tagja Grünwald Vilmos Géza és Tárkány Zsolt. A felügyelőbizottság elnökének és tagjainak megválasztásával a közgyűlés véget ért.

Bakai Csaba: Csapatmunka a csapatokért

„Azt hiszem, ez a győzelem elsősorban nem az én sikerem, hanem azé a szakmai csapaté, amely már nagyon régóta dolgozott azon, hogy elinduljon a változás a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség életében. Ezáltal természetesen a megyei futballéban is, mert meggyőződésünk, hogy a csapatok nagy része ezt szeretné, s mint kiderült, a szavazatukkal ezt ki is nyilvánították. Elsősorban rájuk szeretnénk támaszkodni munkánk során” – nyilatkozta elsőként portálunknak Bakai Csaba, a CSLSZ frissen megválasztott elnöke. „A labdarúgó-szövetség már ma megkezdi a munkát, egy rövid ülésen pontosítjuk az előre kijelölt feladatokat” – tette hozzá. „Később is folyamatosan fogunk találkozni bizottsági tagokkal, a csapatok képviselőivel. Reméljük, napokon belül beköszönt a választást követő béke, és minden szinten együtt tudunk majd dolgozni” – fűzte hozzá Bakai, utalva Talpai János óvására. Bakai szerint az ex-elnök lépése hiábavaló, mivel a közgyűlés a jogainak megfelelően változtatta meg a napirendi pontok sorrendjét. „És mivel Talpai úr idő előtt elhagyta a termet, így nem volt módja megtartani évi rendes beszámolóját. Természetesen mindenkinek joga van a bírósághoz fordulni, bár azt hiszem, a szavazás eredménye magáért beszél” – így az új CSLSZ-elnök, aki a konkrét feladatok kapcsán kifejtette, hogy az új elnökség és a felügyelőbizottság már a héten átveszi a munkát, és egy független könyvszakértővel megvizsgálják a 2009-es költségvetést. Mindezt természetesen a következő közgyűlésen a csapatokkal is megvitatják, ahogyan a 2010-es költségvetést és a hozzá igazított terveket is. „Az új program egyik legfontosabb eleme, hogy egy pályázati referenssel bővül a munkatársak létszáma, akinek a legfontosabb feladata az lesz, hogy a Nemzeti Civil Alapprogramhoz pályázzon, és felkutasson egyéb pályázati lehetőségeket is. A szakmai munka a bizottságokon keresztül elindul, és biztosíthatok mindenkit, hogy elég sűrűn fogunk ülésezni” – ismertette a munkaprogramot az új elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.