Sport

B-döntős a magyar váltó az olimpián – Lajtos a lelátón

B-döntős a magyar váltó az olimpián – Lajtos a lelátón

2010. február 14., vasárnap
B-döntős a magyar váltó az olimpián – Lajtos a lelátón

Nem jutott az A-döntőbe a magyar női váltó a téli olimpián. A rövidpályás gyorskorcsolyacsapat futamában a negyedik lett.

Mint az korábban írtuk, Szeged egyetlen téli olimpikonja,

Lajtos Szandra

nem került be a váltóba, így vasárnap hajnalban csak a lelátóról szurkolhatott csapattársainak Vancouverben. Az Európa bajnok rövidpályás gyorskorcsolyás női váltó azonban nem került az A-döntőbe. A

Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea

összeállítású váltó nehéz sorsolást kapott, hiszen Kínával, a házigazda Kanadával és Japánnal került össze. Huszár jól kezdett, a második helyen váltott Kína mögött, azonban ezt követően folyamatosan csúsztak vissza a mieink: előbb a hazaiak, majd a japánok is elmentek a mellettük. Végül jócskán lemaradva a negyedik helyen értek célba, míg a kínaiak olimpiai csúcsot futottak a kanadaiakat megelőzve. „Tisztában voltunk azzal, hogy nagyon erős ellenfelekkel kerültünk szembe, ennek ellenére a futam elején jól korcsolyáztunk, de a riválisok sajnos később el tudtak húzni – mondta el az MTI érdeklődésére

Telegdy Attila

szövetségi kapitány. – A lányok mindent megtettek, azonban nem sikerült utolérni még a japánokat sem. A B döntőre jobban fel tudunk készülni, ki tudjuk elemezni az ellenfeleinket, és reménykedünk benne, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjuk majd a váltóversenyt.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.