Sport

Laluska Balázs kivásárolható a Pickből

Laluska Balázs kivásárolható a Pickből

2009. július 23., csütörtök
Laluska Balázs kivásárolható a Pickből
laluska

Már csak Laluska Balázzsal nem egyezett meg a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetése. A válogatott játékos szerint rövid határidőt szabtak a döntés meghozatalára. Pistrui László tulajdonos azt mondta, időben szóltak az átlövő menedzserének. Laluska csütörtökön délelőtt csapattársaival edzett.

Mintha mi sem történt volna a háttérben, úgy edzett csütörtökön délelőtt is az újszegedi Sportcsarnokban

Laluska Balázs

, a Pick Szeged átlövője. A fejében viszont cikáznak a gondolatok, hiszen nehéz döntést kell hoznia. "Nem könnyű ilyen hátérrel alapozni, de azt hiszem, nem lógok ki a sorból" - mondta az edzés végén a szegedi nevelésű kézilabdás, aki tavaly tért haza Leonból. Gondterheltségének oka: a vezetés azt kérte tőle is, hogy euróalapú fizetését csökkenthesse. Laluska és menedzsere,

Szörnyi Attila

egyelőre nem tudott megegyezni a Pick vezetésével. A válogatott játékos többek között azt nehezményezi, hogy túl későn, június 26-án tudta meg, hogy még egy évig élőszerződését módosítani szeretnék. "Úgy érzem, későn szóltak, ilyen döntést nem lehet kapkodva megtenni. Azért írtam alá tavaly kétéves szerződést, mert a Pick Szegedben képzeltem el a pályafutásomat" - folytatta a beszélgetést az átlövő.

A Sante Kézilabda Kft. többségi tulajdonosa, Pistrui László szerint az elnökség jóval korábban jelezte Szörnyi Attilának a kérést. "Arról nem tehetek, hogy Laluska nem kommunikált menedzserével" - mondta a tulajdonos. Hozzátette: senkivel sem kivételezhetnek,Andjelkovics ésKrivokapics is beállt a sorba. Minden játékossal megegyeztek, csak a balkezes magyar válogatott kézilabdással nem. "A kérésünk csak annyi, amennyivel zuhant a forint-euró átváltási arány, annyival csökkentsük az euróalapú fizetéseket. Ez húsz százalék" - fejtette ki Pistrui László, aki kijelentette: Laluska Balázst az elnökség szabadlistára tette, kivásárolható. Azt kérdésünkre nem árulta el, hogy mennyi Laluska ára. Azt viszont megjegyezte, hogy van egy török és egy szlovák kiszemeltjük a jobbátlövő posztra. Mindazonáltal beszélgetésünk végén azt mondta: reméli, július 31-ig megegyeznek Laluskával. Ebben reménykedikVladan Matics, a Pick Szeged vezetőedzője is. Tudatta: a Pick Szeged védelmében középen kulcsszerepe van a válogatott játékosnak, aki egyre jobb formát mutatott a szezon végén. Laluska Balázs beszélgetésünkkor többször megjegyezte, egyvalamit szeretett volna elkerülni, hogy kirakatba kerüljön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.