Sport

Az Eger ellen folytatja harcát az SZTE-Szedeák

Az Eger ellen folytatja harcát az SZTE-Szedeák

2009. március 12., csütörtök
Az Eger ellen folytatja harcát az SZTE-Szedeák

Az alapszakaszban utolsó alkalommal lép pályára hazai környezetben az SZTE-Szedeák, mely szombaton 18 órától az Eger gárdáját látja vendégül. Az NB I/B csoportos férfi kosárlabda-bajnokság Keleti csoport utolsó előtti fordulójának óriási a tétje: még öten vannak versenyben az utolsó negyeddöntős helyért.

Múlt szombati szenzációs szolnoki győzelmével újra bejelentkezett a Keleti csoport negyedik pozíciójáért az SZTE-Szedeák. Két fordulóval az alapszakasz vége előtt már eldőlt, hogy a Salgótarján, a Baja és az Eger ott lesz az NB I/B legjobb nyolc csapata között, s a dobogós helyekért küzdhet tovább Nyugat reprezentánsaival. Ám hogy ki lesz a „nevető negyedik”, az minden bizonnyal csupán a zárókört követően derül ki. A jelenlegi helyzet szerint erre még öten esélyesek: az egyaránt tíz győzelemmel és tíz vereséggel álló SZTE-Szedeák, Óbudai Kaszások, Jászberényi KSE és Phoenix KK Tiszaújváros, valamint a Szolnoki Főiskola, melynek mérlege szintén ötvenszázalékos, ám két találkozóval kevesebbet játszott. Abban az esetben, ha a szolnokiak legalább egyet buknak a rájuk váró három összecsapás közül – amire jó esély mutatkozik, hiszen rangadókról van szó –, akkor a szegediek saját kezükbe vehetik sorsukat: ha most szombaton megverik idehaza Egert, majd idegenben a Jászberényt, akkor senki és semmi nem állíthatja meg őket. Mindez annak köszönhető, hogy az egymás elleni összevetésben a Tiszaújváros és az Óbuda ellen is jobbak Simándiék, a Szolnokot pedig oda-vissza verték (a Jászberényt is felülmúlták már itthon, mégpedig hat ponttal). Semmiképpen sem mondhatóak tehát kedvezőtlennek a kilátások, ám bármiféle számolgatás értelmét veszíti, ha szombaton nem sikerül két vállra fektetni az Egert az újszegedi sportcsarnokban. A Tisza-partiak tehát egyelőre kizárólag erre az ütközetre összepontosítanak. A forduló többi eredményére sem figyelnek: csak és kizárólag a hevesiek legyőzése jár az fejükben. „Nem értékeltük túl a szolnoki sikert, s mindenkitől azt is kértem, örüljük ki magunkat gyorsan, aztán pedig felejtsük el azt a találkozót, s hangolódjunk a következő feladatra. Amennyire tudtam, igyekeztem levenni a terhet a játékosok válláról. Úgy érzem, ha fejben, mentálisan együtt lesz a csapat, s ha a ránk jellemző erényeket csillogtatjuk, ezúttal sem lehet gond” - mondta a SZEGEDma.hu-nak

Bonifert Domonkos

, az SZTE-Szedeák vezetőedzője. A mester elárulta: együttese a szokott ritmusban, edzésszámmal készült a héten. Csütörtökön pihenőt kaptak a srácok, péntek viszont újabb gyakorlás vár rájuk, s közösen megtekintik, kielemzik a legutóbbi hétvége Eger – Jászberény mérkőzését is. A vendégek erényeivel persze már most is eléggé tisztában vannak, a kérdés csak az, mennyire sikerül majd szombaton kihúzni az Eger méregfogát. „Igazi ötletjáték jellemzi szombati ellenfelünket, viszonylag szabadon kosárlabdáznak, nagyszerűen kettő-kettőznek. Motorjuk

Ughy Albert

, a Keleti csoport legjobb dobója (26 pontos a meccsenkénti átlaga – P. M. L.), aki remekül érti meg magát a 210-es centerrel,

Rusznák Zsolttal

, ügyesen teremtenek egymásnak helyzeteket. Komoly erősségük még a korábbi körmendi

Máté Balázs

, illetve az A csoportos múlttal rendelkező

Zsemlye Sándor

. A kezdőcsapatuk igen rutinosnak mondható. Nekünk viszont nincs más dolgunk, mint az, hogy küzdjünk-hajtsunk egymásért, s csökkentsük a Szolnok ellen elkövetett hibák számát”– foglalta össze Bonifert.

Jó hír a szurkolók számára, hogy

Tóth Viktor

újra edzésbe állt, így bizonyos feladatok megoldására már alkalmas lehet az ifjú irányító.

Nagy András

viszont kisebb bokasérüléssel bajlódik, de ha minden jól megy, rá is számíthat a vezetőedző szombaton 18 órától. A rendkívül fontos meccsre a diákok és a nyugdíjasok – ahogy eddig – ingyenesen léphetnek be.

Emlékeztetőül az őszi találkozón:Az NB I/B-s férfi kosárlabda-bajnokság Keleti csoportjának 10. körében: EKF Hész – SZTE-Szedeák 94-75 (25-13, 17-21, 30-14, 22-27).A Keleti csoport élmezőnye 20 kört követően:

1. Salgótarján 17-3 2. Eger 14-6 3. Baja 14-6 4. SZTE-Szedeák 10-10 5. Óbudai Kaszások 10-10 6. Szolnok 9-9 (két mérkőzéssel kevesebbet játszott) 7. Jászberény 10-10 8. Tiszaújváros 10-10

A 21. forduló párosítása:

SZTE-Szedeák – Eger, Tiszaújváros – Újbuda, Jászberény – Szolnok, Baja – Óbuda, Kecskemét – Salgótarján, Nagykálló – Debrecen.

Az Eger legutóbbi mérkőzésén:

EKF Hész – Jászberényi KSE 88-71 (24-19, 20-16, 17-18, 27-18).

Eger, körcsarnok, 150 néző. Vezette: Gaál I., Porpéczy. Eger: Ughy 24/12, Zsíros 3/3, Máté 19/15, Zsemlye 12, Rusznák 20. Csere: Sneider 5, Dr. Fazekas 3, Katona 2. Edző: Széles-Kovács Gyula.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.