Politika

Az EP-választáson arról döntünk, hogy háborút vagy békét akarunk

Az EP-választáson arról döntünk, hogy háborút vagy békét akarunk

2024. április 14., vasárnap
Az EP-választáson arról döntünk, hogy háborút vagy békét akarunk

Az európai parlamenti választáson, június 9-én arról döntünk, hogy háborút vagy békét akarunk - mondta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára Facebook-oldalán vasárnap közzétett videójában.

 

Zsigmond Barna Pál azt mondta, a brüsszeli vezetés súlyosan háborúpárti. 

Brüsszel mai urai ugyanis a háború folytatását akarják, ezért folyamatosan háborúpárti ötletekkel állnak elő. Ennek is köszönhető, hogy egyre több tagállami politikus emel szót amellett, hogy a fegyvereken túl katonákat is kellene küldeni Ukrajnába

 - tette hozzá.

Megdöbbentőnek nevezte a NATO-főtitkár javaslatát, amely szerint egy ötéves, százmilliárd eurós alappal kell támogatni Kijevet. Elmondása szerint a héten több száz emberrel találkozott az ország különböző pontjain. A rendezvények résztvevői között sokféle ember volt, egy dolog azonban biztosan közös volt bennük: nem akarnak háborút, a béke mellett állnak - fogalmazott.

Hangsúlyozta, a kormány egyértelműen kiáll az ország és a magyar nemzet védelme mellett. 

Szerintünk tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség

 - fűzte hozzá.

"Mi nem fogjuk megengedni azt, hogy hazánkból hurcoljanak el katonákat a szomszéd országban dúló háborúba" - jelentette ki.

"Azt szeretnénk, hogy az Európai Unióban is megerősödjenek a józan hangok. Brüsszelben változásokra van szükség, a békepárti, szuverenista álláspontnak felül kell kerekednie ahhoz, hogy Európa valóban a biztonság és a béke közössége lehessen, amilyennek az alapító atyák is megálmodták" - mondta Zsigmond Barna Pál.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.