Politika

Sokan érkeztek Szegedről az állami díszünnepségre a Nemzeti Múzeumhoz

Sokan érkeztek Szegedről az állami díszünnepségre a Nemzeti Múzeumhoz

Több tízezren hallgatták Orbán Viktor ünnepi beszédét

Kibédi Péter
2024. március 15., péntek
Fotó: Máthé Zoltán
Sokan érkeztek Szegedről az állami díszünnepségre a Nemzeti Múzeumhoz

Az 1848-as forradalom napjához méltó állami díszünnepséget tartotak Budapesten.

Az ország minden szegletéből érkeztek az ünneplők a Múzeumkertbe, több tízezren gyűltek össze (Fotók: MTI)

 

Az 1848-as forradalom napján, március 15-én reggel 9-kor a szokásoknak megfelelően felvonták Magyarország lobogóját a Kossuth Lajos téren, amit egy ünnepélyes huszármenet követett a Magyar Nemzeti Múzeumhoz.

 

A Magyar Nemzeti Múzeum előtt fél 11-kor díszünnepség kezdődött a Budapesti operettszínház művészeivel. 

 

A Múzeumkertben és a múzeum körül több tízezer ember ünnepelt együtt.

 

Az ország minden szegletéből tömegek érkeztek a központi ünnepségre. Szegedről is nagyon sokan indultak a fővárosba, az ünneplőkkel tartott több kormánypárti önkormányzati képviselő, és  Dr. Fülöp László, a Fidesz és a KDNP polgármesterjelöltje is.

 

Az ünnepi műsor után Orbán Viktor a múzeum lépcsőjén mondta el ünnepi beszédét. A kormányfő beszédében kiemelte: Európa népei ma Brüsszeltől féltik a szabadságukat, éppúgy, mint Petőfiék idejében. 

Olyasmit akarnak ránk kényszeríteni, amire "nem áll rá a magyarok keze", ami a "magyar szellem számára kárhozatos", ami "idegen a magyar élettől

- mondta.
Úgy fogalmazott: "be akarnak bennünket préselni egy háborúba, migránsokat akarnak a nyakunkba sózni, és át akarják nevelni a gyerekeinket, de mi nem megyünk háborúba, nem engedjük be a migránsokat, és nem adjuk oda a gyerekeinket sem."

Ez olyan egyszerű, mint az egyszeregy, és olyan világos, mint a Nap, mert Magyarország szabad és szuverén ország, és az is marad 

- mondta Orbán Viktor.

 

A szegedi Fidesz és KDNP március 14-én, csütörtökön délután Szegeden, Klauzál Gábor szobránál tartotta ünnepi megemlékezését.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.