Politika

Ami jár, az jár

Ami jár, az jár

Az uniós források és a véleménynyilvánítás joga is megilleti Magyarországot.

2024. január 17., szerda
Ami jár, az jár

Minden Magyarországnak járó eurócentet ki kell fizetni, az ideológiai zsarolás elfoghatatlan - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban szerdán.

Fotó: Gabor KOVACS

 

Hidvéghi Balázs az Európai Parlament plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi helyzete és a befagyasztott uniós pénzeszközökről tartott vitán elmondott felszólalásában kijelentette: az uniós parlament fel akarja függeszteni Magyarország szavazati jogát csak amiatt, mert fontos politikai kérdésekben nem értenek egyet.

Ez a legalja mindennek. Ilyet az autokraták és a diktátorok tesznek.

Az EP-képviselő Ukrajnával kapcsolatban azt mondta: azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. A tagállamoknak az unió költségvetésén kívüli pénzügyi eszközzel kell támogatniuk Ukrajnát, nem szabad ezt közös hitelből finanszírozni. Magyarország készen áll arra, hogy saját költségvetéséből járuljon hozzá egy ilyen pénzügyi eszközhöz - tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője arra emlékezetetett, hogy zsidó származású magyarként és holokauszttúlélő fiaként az EP-ben Petri Sarvamaa finn képviselő lenácizta, az EP baloldala pedig lelkesen és egyetértőleg megtapsolta a szélsőségesen gyalázkodót.

Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában arra emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság szerint Magyarország teljesítette a jogállamisági feltételeknek az igazságügy területére vonatkozó követelményekeit.

Ezekben a kérdésekben az Európai Parlamentnek nincsen semmilyen szerepe - hívta fel a figyelmet. Kijelentette: az európai baloldal által gerjesztett, több mint tíz éve tartó politikai bosszúhadjáratot azért folytatják Magyarországgal szemben, mert a kereszténydemokrata, polgári magyar kormány már negyedszerre nyerte el a választópolgárok bizalmát kétharmaddal. Ennek oka, hogy Magyarország kiáll a nemzeti állam függetlensége, a családok megerősítése és a véleményszabadság mellett - emelte ki.

Ha az EP-képviselők valóban egyenlő mércével mérnek, lépjenek fel a lengyel jogsértésekkel szemben, akkor elhihető, hogy valóban a jogállamiságért aggódnak.

Hölvényi György szerint az EP 10 millió ember érdekét támadja - hangoztatta. Ez az európai baloldal üzenete a magyar választók számára. Amikor valaki kizárólag saját országa, saját állampolgárai ellen tesz, az rossz politika, amelynek meglesznek a következményei.

A baloldalnak semmi sem drága, az Európai Bizottságot támadják, hogy magyargyűlöletből építsék tovább karrierjüket. Kampányhevességükben akadályozni próbálják a brüsszeli testület és a magyar kormány közötti munkát.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.