Politika

Novák Katalin az ausztrál főkormányzóval tárgyalt

Novák Katalin az ausztrál főkormányzóval tárgyalt

2023. november 3., péntek
Novák Katalin az ausztrál főkormányzóval tárgyalt

Novák Katalin a találkozó kezdetén megköszönte a főkormányzónak, hogy Ausztrália második otthont biztosított a magyar embereknek, akik megtarthatták nemzeti identitásukat, nem kellett lemondaniuk hagyományaikról. A köztársasági elnök korábban részt vett az új marsdeni magyar református templom szentelésén Ausztráliában.

Nemrég ünnepeltük a Magyarország és Ausztrália közötti diplomáciai kapcsolatok 50. évfordulóját, ez az egyik apropója annak, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Ausztráliába látogatott - hangsúlyozta Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója a közmédiának a találkozó helyszínén.

Kiemelte: amellett, hogy a köztársasági elnök ausztráliai útján a nagyszámú magyar közösséggel találkozik, a két ország közötti kapcsolatok erősítésén is dolgozik. Ennek az egyik legfontosabb eseménye a találkozó Ausztrália főkormányzójával.

A beszélgetésen szó esett a gazdasági és felsőoktatási kapcsolatok fejlesztéséről, a családpolitikáról, valamint az illegális migrációval szembeni fellépésről, amelyben nagyon hasonló a két ország álláspontja.

A családpolitikáról Ausztrália legnagyobb példányszámú országos napilapjának, a The Australiannek adott interjút Novák Katalin néhány nappal ezelőtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.