Politika

Megszületett a Fővárosi törvényszék döntése: Karácsony Gergely nem bújhat ki az adófizetés alól

Megszületett a Fővárosi törvényszék döntése: Karácsony Gergely nem bújhat ki az adófizetés alól

2023. július 19., szerda
Megszületett a Fővárosi törvényszék döntése: Karácsony Gergely nem bújhat ki az adófizetés alól

A főpolgármester azon keresését, amelyben az adófizetés alól akart kibújni, azt a Fővárosi Törvényszék visszautasította. Mindezt Varga Mihály közölte a közösségi oldalán.

Az ország leggazdagabb településeként sok más önkormányzathoz hasonlóan Budapestnek is szolidaritási hozzájárulást kell fizetnie a szegényebb településeknek, összesen 57,8 milliárd forintot”

- a bejegyzése alatt a kommentszekcióban részletezte a pénzügyminiszter.

Varga Mihály leírta, hogy azért fordult Karácsony Gergely a Fővárosi Törvényszékhez keresetével, mert ezt az összeget nem hajlandó befizetni. Ezt a mostani végzéssel el is utasították.

A baloldali városvezetés a korábbi főpolgármestertől, Tarlós Istvántól 214 milliárd forintot örökölt még 2019-ben. Nagyjából négy év alatt teljesen csődbe vitték a fővárost.

2019-ben több mint 200 milliárdos tartalékkal adtam át Budapestet, ebből a Városháza tartaléka októberben 200 milliárd volt, 160 milliárd értékpapírban, negyven készpénzben, úgyhogy ehhez hozzá sem adtuk az intézmények hétmilliárdos megtakarítását"

– fogalmazott Tarlós István az Indexnek adott interjúban.

A volt főpolgármester még hozzátette, hogy Karácsony ígéreteiből jóformán semmi nem teljesült, nem épültek P+R parkolók, az önálló fejlesztések elmaradtak, az útfelújítások terén sem történt előrelépés.

Annak ellenére élték fel a tartalékokat, hogy a főváros adóbevételei minden korábbinál magasabbak, iparűzési adóbevételei idén várhatóan meghaladják a 271 milliárd forintot"

- írta Varga Mihály

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.