Politika

Új buszokkal utazhatunk Szegedről a Balatonra

Új buszokkal utazhatunk Szegedről a Balatonra

2023. június 15., csütörtök
Új buszokkal utazhatunk Szegedről a Balatonra

Nemcsak a május elsejétől használható vármegye- és országbérlet hozott jelentős változást Csongrád-Csanád vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 19 darab Volvo B6SC-8900 típusú új autóbusz is, amelyek a térségben álltak forgalomba.

A Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében eddig 99 új autóbusz érkezett Csongrád-Csanád vármegye 300 darabos járműállományába.A flotta most újabb 19 korszerű, dízelüzemű, a legmodernebb Euro6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott autóbusszal frissült, ígya VolánbuszaMÁV–Volán-csoport jármű-fiatalítási programjában 2018 óta a vármegye állományának már csaknem 40 százalékát lecserélte.

A 19 darab VolvoB6SC-8900 típusújármű Szeged, Hódmezővásárhely, Makó és Szentes vonzáskörzetében, a vármegye területének jelentős részén közlekedik, illetve összeköti Szegedet Bács-Kiskun vármegye nagyobb településeivel, illetve Debrecennel, de eljut a Dunántúlra és a Balaton térségébe is, siófoki és veszprémi célállomással.Az érintett autóbuszvonalakonéves szinten mintegy 7 millió utazásról gondoskodik a Volánbusz. Az új autóbuszokat már országbérlettel és a megfelelő vármegyebérletekkel is igénybelehet venni.

A járműveket bemutató sajtótájékoztatóndr. Bói Loránd, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkáraelmondta, hogy a minisztérium célja a közösségi közlekedés folyamatos fejlesztése.

Mihálffy Béla, a vármegye 2. számú választókörzetének országgyűlési képviselőjehangsúlyozta:„Nagy öröm számomra egy olyan beruházás, amely a lakosság életminőségét jelentős mértékben növeli. Bízom benne, hogy a kényelmes, nagy befogadóképességű autóbuszok sokak mindennapjait könnyítik meg." Megjegyezte, hogy a kormányzat elkötelezett a vidéki kistelepülésekről ingázók támogatása mellett, 2019 óta több mint 1,5 milliárd forint értékben újultak meg homokhátsági településeket összekötő utak és további több száz millió forintból a települések belterületi útjai.

Kruchina Vince, a Volánbusz vezérigazgatójaazt mondta, hogy a társaság célja továbbra is a járműpark folyamatos megújítása, hogy még vonzóbbá tegye a közösségi közlekedést az egyénivel szemben. Kiemelte, Csongrád-Csanád vármegyében is folyamatos a flotta megújítása,csak az elmúlt kétévben 7 darab MAN Lion’s City GL A23, 19 darab Credobus Econell 12, 1 darab Volvo 8900 és 6 darab Credobus Inovell 12 típusú autóbusz állt forgalomba a vármegye helyközi vonalain, míg Szeged helyi közlekedésében február óta10 darab gázüzemű MAN Lion’s City 12 Gtípusú jármű korszerűsíti az állományt, amelyeket hamarosan további 8 darab alternatív, különösen környezetkímélő autóbusz követ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.