Politika

15 évet is kaphat a Miniszterelnökség egyik főosztályvezetője

15 évet is kaphat a Miniszterelnökség egyik főosztályvezetője

2022. május 9., hétfő
15 évet is kaphat a Miniszterelnökség egyik főosztályvezetője

Vesztegetési ügybe keveredett a Miniszterelnökség egyik vezető beosztású munkatársa – írja az Index.

Az ügyészség szerint kenőpénzért vállalta a szóban forgó miniszterelnökségi vezető, hogy elutasított EU-s pályázatok felülvizsgálata a támogatást kérők számára kedvezően alakuljon. Amennyiben elítélik, a vezető akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

24.hu arról ír, hogy a tárca egyik főosztályvezetőjéről van szó, akit le is tartóztattak már a hatóságok. A tisztviselőt 2016 elején helyezték a Miniszterelnökség Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárságának állományába. Itt aztán az RRF Terv Végrehajtásáért és Fejlesztéspolitikai Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságára került.

Az RRF az Európai Unió helyreállítási alapja (Helyreállítási és Rezílienciaépítési Eszköz), amelynek forrásait alapvetően a magyarországi korrupció miatt nem folyósítja hazánknak Brüsszel.  Az ügy pikantériája pedig az, hogy most azonban korrupció gyanúja miatt pont egy olyan kormánytisztviselő került rács mögé, aki épp a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatos munkát végzett.

Korábban a Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter még nem főosztályvezetőről, hanem egy osztályvezetőről, valamint kisebb csalásokról beszélt. Az ügyészségi indítványban az áll, hogy több száz millió forintos, vissza nem térítendő támogatásokra benyújtott pályázatokat „olajoztak meg” a gyanúsítottak. Az ügyészség szerint a pályázati összeg egy százaléka volt a tarifa, de előfordult, hogy ennél is több.

Forrás: index.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.