Politika

Márki-Zay Péter: Gyurcsány alig várta, hogy elbukjuk a választást

Márki-Zay Péter: Gyurcsány alig várta, hogy elbukjuk a választást

2022. április 8., péntek
Márki-Zay Péter: Gyurcsány alig várta, hogy elbukjuk a választást



Napok óta megy a szócsata az ellenzéki összefogás totális vereségét hozó választás után a baloldalon. Az eredmények ismeretében Gyurcsány Ferenc azonnal, Jakab Péter még aznap este egyértelművé tette, hogy egyetlen egy ember, Márki-Zay kapitány a felelős a vereségért, és tulajdonképpen fel is mosták vele a fedélzetet.

Megérkezett a válasz

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, azóta reagálgatott, reagálgatott, de az igazi velős visszaszólás nem történt meg. Idáig.

- Sajnos a politikai hullaságom kérdésében teljes az egyetértés Lázár János, Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc között. Sőt, ez már nem is csupán egyetértés, inkább érdekközösség:

mind azt szeretné, hogy politikai hulla legyek- nyilatkozta a 24.hu-nak adott nagyinterjúban Márki-Zay Péter, aki így tette egyértelművé, hogy bizony ő látott ő ott is hibát, ahonnan a kritikát kapta.

Gyurcsány alig várta az ellenzék bukását

Márki-Zay azzal próbálta meg cáfolni, hogy ő Gyurcsány Ferenc embere lett volna, hogy a DK elnöke vasárnap a vereség után rögtön beleszállt.

-Alig várta, hogy elbukjuk a választást.

Nyilván örült volna a győzelemnek, de a vereséggel kalkulált, és amint kiderült, hogy valóban kikaptunk, azonnal elhatárolódott tőlem, igyekezett rám tolni a felelősséget. Ezzel igazolva, hogy nem vagyok se »mini Feri«, se »száz százalékban Gyurcsány«. Nem véletlen, hogy nem velem próbálták lejáratni Gyurcsányt, hanem Gyurcsánnyal próbáltak lejáratni engem” – majd megjegyezte, hogy múlt vasárnap nem rá mondtak nemet a választók, hanem Gyurcsány Ferencre, aki sajnos súlyos tehertétel az ellenzéken, milliók rettegnek tőle, és ha föltűnik az egyik oldalon, a választók jelentős része fut a másik irányba”.

Előre megígérték, ő viszi a balhét

Márki-Zay Péter azt is elárulta, hogy ellenzéki tárgyalásokon valaki jó előre megígérte neki egy ilyen tárgyaláson, hogy egyedül kell elvigye a balhét.

-Azt mondta az illető, hogy ha elbukunk, akkor én leszek a hibás,

és ne számítsak arra, hogy osztozni fog velem a vereségben– mondta Márki-Zay, hozzátéve hogy ez hónapokkal ezelőtt történt, és nevet (persze) nem akar mondani.

Még nem gratulált személyesen Orbán Viktornak


Dobrev és Gyurcsány nem hívta fel a vereség óta, de ez nem tűnt fel, mert sokszor csörög a telefonja, felhívta például Iványi Gábor is. „Meg Fekete-Győr András, akivel ugyan nem beszéltem, de küldött egy hosszú SMS-t. És a cigányság is hívott, a zsidóság is hívott, a keresztények is, püspök is volt köztük, és nem Beer Miklós, de nem mondom meg, hogy ki” – mesélte Márki-Zay.

Az is kiderült: ő is hívott embereket, beszélt például Lázár Jánossal, aki nem zárkózott el attól, hogy a későbbiekben leüljenek beszélni egymással.

Márki-Zay tervezi Orbán Viktort is felhívni, de mivel nincs meg a száma, Kocsis Mátétól kérte el. Száz százalékban Gyurcsány vagyok, nem sok marad a hullaságnak”, válaszolta Márki-Zay Péter a 24.hu-nak adott interjújában arra a kérdésre, hogy most épp hány százalékban politikai hulla – írja a Mandiner.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.