Politika

Az SZDSZ korábbi elnöke szerint 30 éve nem volt ilyen gyenge az ellenzék

Az SZDSZ korábbi elnöke szerint 30 éve nem volt ilyen gyenge az ellenzék

2022. április 13., szerda
Az SZDSZ korábbi elnöke szerint 30 éve nem volt ilyen gyenge az ellenzék

Fodor Gábor, a néhai SZDSZ és Magyar Liberális Párt egykori elnöke szerint a rendszerváltás történetének leggyengébb ellenzéke kerül a parlamentbe. Kiemelte: mindenkinek le kellene mondania.

A Rendszerváltást Kutató Intézet alapító-vezetője a Mandinernek adott interjújában azt nyilatkozta: már a választások előtt is atombiztos kormánypárti győzelemre számított, de nem kétharmadosra. A volt oktatási és környezetvédelmi miniszter április 3. után pedig arra számított, hogy az ellenzék a masszív kudarc után önreflexiót gyakorol, levonja a tanulságokat.

Ehhez képest szerinte ugyanott folytatják, ahol a választások előtt.

A politikus észrevételei szerint 12 éve kontraszelektív az ellenzék. Emiatt nem csupán személyi, hanem alapos stratégiai változásokra lenne szükség. Szerinte ezek után ,,az volna a minimum", hogy a pártelnökök felajánlják lemondásukat.

Az egykori politikus szerint probléma továbbá, hogy az ellenzéki koalíció miniszterelnök-jelöltjei nem az országot, hanem a saját ellenzéküket akarják vezetni. ,,Nem kormányozni akarnak, hanem az ellenzék legjobb figurái lenni", miközben nincsenek átfogó elképzeléseik a hazáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.