Politika

Kisebb balhéval kezdődött Márki-Zay Péter kiskundorozsmai fóruma

Kisebb balhéval kezdődött Márki-Zay Péter kiskundorozsmai fóruma

2021. december 6., hétfő
Kisebb balhéval kezdődött Márki-Zay Péter kiskundorozsmai fóruma

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Mihálik Edvinnel közösen tartott lakossági fórumot a kiskundorozsmai művelődési házban hétfő este, a program azonban nem indult zökkenőmentesen.

Nem sokkal a fórum kezdetét követően Szabó Bálint némileg váratlanul betoppant és egy sajátos mikulás csomagot nyújtott át Hódmezővásárhely polgármesterének. A csomagban egy üveg gomba volt – a független képviselő ezzel utalt arra, hogy a napokban Márki-Zay azt mondta, szerinte a Fidesz „trágyával etetett, sötétben tartott gombáknak” nézi a szavazóit. A baloldali miniszerelnök-jelölt kétségbe vonta Szabó szellemi képességét, mire a független képviselő szüntelenül hangoztatta igazát. A pár perces szóváltást követően elkezdődhetett az esemény.

Fotó: Sándor Judit

A fórumon leginkább az országos sajtóból ismerhető Orbán-kormány ellenes narratívákat ismételgette felváltva Márki-Zay és Mihálik. A vásárhelyi polgármester a helyi vonatkozású kérdéseket illetően a Budapest-Belgrád vasútvonallal kapcsolatban elmondta, megválasztása esetén megvizsgálják annak lehetőségét, hogy Szeged-Kecskemét irányába haladjon a gyorsvasút.

Fodor Antal, DK-s önkormányzati képviselő a fórum vége felé megkérdezte Márki-Zaytól, hogy ha ő lesz a miniszterelnök, akkor megépül-e a harmadik Tisza-híd. Az ellenzék miniszterelnökjelöltje erre válaszul azt mondta, nem akar felelőtlen ígéretekbe bocsátkozni.

Az esemény zárásaként kérdéseket tehettek fel az egybegyűltek. Volt, aki kiállt Mihállfy Béla, fideszes képviselő mellett – őt ugyanis több ízben támadta Mihálik a felszólalásai során.

A lakossági fórumot követően EXKLUZÍV VIDEÓINTERJÚT készítettünk Márki-Zay Péterrel. A felvételt kedden reggel tesszük közzé Facebook-oldalunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.