Kultúra

Sorozat készül a szegedi tanyavilág bérgyilkosáról, Pipás Pistáról

Sorozat készül a szegedi tanyavilág bérgyilkosáról, Pipás Pistáról

2023. június 2., péntek
Sorozat készül a szegedi tanyavilág bérgyilkosáról, Pipás Pistáról

Hivatalosan is haladnak a munkálatoka már tavaly megszellőztetett Pipás Pista sorozattal. A Fata Morgana a klasszikus westernfilmeket alapul véve egészen különleges műfajt igyekszik megteremteni, méghozzá a Kusturica-féle vadkelet után a kelet másik, századfordulós arcát, egy női sorson keresztül - számolt be a Filmsor.

A „Pipás Pistán” alapuló sorozat egy nő bosszúhadjáratát mutatja be, amely a legendás magyar pusztában játszódik a 20. század első évtizedeiben. A Kossuth-díjas filmrendező és forgatókönyvíró Tarr Béla kreatív producer közreműködésével készülő Fata Morgana különleges filmes élményt ígér, minden egyes epizód egyedülálló a történet sajátos művészi megközelítésével.

Az AMC azért választotta a Fata Morgánát több más ígéretes forgatókönyv közül, mert a történet képes arra, hogy tovább színesítse és gazdagítsa a saját gyártású sorozataink portfolióját. A történet igazi, keleti vad romantika a maga borzalmával együtt, mégis fontos kérdéseket feszeget a női lét, a bántalmazás és a felelősség mezsgyéjén. Bár az igaz történet múlt század eleji, mégis fontos aktualitással bír napjainkban is”

– mondta el Radóczy Katalin, az AMCNI programigazgatója.

A Tóth Csaba kreatív producer által jegyzett projektben magyar alkotócsapat vesz részt, köztük Harmi Gábor showrunner, valamint Ruttkay Zsófi, Pálfi György és Papp Gábor társszerzők.

A produkciós csapat jelenleg finanszírozási partnereket gyűjt, hogy továbbléphessenek a történet kidolgozásában és életre a sorozatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.