Kultúra

Itt a Múzeumok Éjszakája teljes szegedi programja

Itt a Múzeumok Éjszakája teljes szegedi programja

2023. június 20., kedd
Itt a Múzeumok Éjszakája teljes szegedi programja

Szombat este az ókori Kína jegyében lesz programkavalkád. A Móra Ferenc Múzeum előtt szabadtéri programok, A Fekete Házban és a Várban pedig különleges tárlatok várnak.

Szombaton lesz az idei Múzeumok Éjszakája, a Móra Ferenc Múzeum erre az alkalomra nagy szabású megnyitót szentel az ókori Kína kiállítás Kínából érkezett gyűjteményének, amely a Jáde Császárok korát mutatja be.

Lesz azonban énekes, kórus- és táncelőadás, kalligráfia, népviseleti bemutató, valamint Szent Iván éji tűztánc is. De ekkor adják át a Hild-díjat is. A Fekete Házban a Hetedhét Hungarikon és a Fortepan gyűjteményének tárlatát mutatják be, a Várban pedig a Szeged történeti kiállítást.

Az esemény részletei itt érhetők el.

Lehet, hogy egy illusztráció erről: , szöveg, amely így szól: „=2023= JÚNIUS 24. Múzeumok* Ejszakája Kina jegyében SZABADTÉRI PROGRA 17.30 18.00 19.00 19.30 19.50 műsora átadás. Avató beszédet Botka fellépése po mester angszer lítás-ajánlók 20.40 akkórusprodukciója ísérettel 21.30 21.50 Harcművészeti Egyesü -Szeged Intézet 23.00 zgrafikusművész te utatója zenekar előtt 18.00-21.00 20.00 legyező készítése, kínai viseletben!!! dobokkala MÃRA FERENC MÚZEUM ugonicstérrÅ‘l. 20.00, latvezetések Agyagkatonák- császár halhatatlan őrei Jáde földje- Móra rengeteg Móra kiállítás Festmény kiállítás múzeum kincseiből díszteremben Vasari Angyali üdvözlete Rómában FEKETE VÁR 22.00 Hetedhét Hungarikon Másodkézből Válogatás Fortepan gyűjteményéből 20.00, 21.00, 22.00 tvezetés Utazz múltba! Szeged történeti kiállítás JEGYÁRAK: FelnÅ‘ttbelépő: Diák/nyugdíjas belépÅ: muzej.hu ESINNOVÁCIO moramuzeum EURASIA moramuzeum.hu mafeu”

a MÁV is szervez programokat Szegeden a Múzeumok Éjszakája alkalmából: a Vasúttörténeti Alapítvány székhelyén az 1894-ben épült Pfaff Ferenc által tervezett MÁV-palota megismerésére van lehetőség, a pincétől az emeletekig. A program során vonatos utazásokkal kapcsolatos filmek non-stop vetítése, gyermeksarok, vasúti menetrendek, menetjegyek interaktív kezelése és utazási kedvezmények ismertetése várja a látogatókat. Az udvaron a kivilágított gőzmozdony megtekintésére van lehetőség, és a bombabiztos óvóhelyként kialakított pince rejtelmeit is bemutatják. Az épület alagsorában a Vasúttörténeti Alapítvány gyűjteményét interaktívan, különleges megvilágításban mutatják be. Az érdeklődők beöltözhetnek a vasutas egyenruhákba.

A Forgalomirányító Központban a látogatók betekintést nyerhetnek a vasúti üzemirányításba, avagy „ahol mindig mindenről tudnak, ami a vasúttal kapcsolatos”. Megismerkedhetnek az üzemirányítás tevékenységével, a vonatközlekedés lebonyolításának tervezésével, rendkívüli események kezelésének menetével, valamint a TramTrain-irányítói munkahelyek, a KÖFI irányítók munkájával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.