Kultúra

Szegeden tanít a következő tanévtől Rost Andrea

Szegeden tanít a következő tanévtől Rost Andrea

2021. május 11., kedd
Szegeden tanít a következő tanévtől Rost Andrea

A közlemény szerint Rost Andrea több szálon is kapcsolódik Szegedhez. Toscát énekelt a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán, vendégszerepelt a Szegedi Nemzeti Színházban, és részt vett előadóként az SZTE Zeneművészeti Kar - a mai Bartók Béla Művészeti Kar elődje - meghívására egy mesterkurzuson. Elmondása szerint már akkor érezte, hogy a közeljövőben szorosabb lesz a kapcsolata Szegeddel, az egyetemmel és be fog kapcsolódni az oktatásba.

A művész a következő szemesztertől tanít az SZTE Bartók Béla Művészeti Karának énektanszékén, melyet Temesi Mária professzor vezet. Rost Andreának komoly céljai vannak oktatóként. Mint mondta a szegedi zeneművészeti karnak legendás a híre, a Berdál Valéria által lefektetett alapok, hagyományok rendkívül fontosak. Az operaénekes tovább és messzebbre tervez, szeretné a szegedi énektanítást bekapcsolni a nemzetközi körforgásba. Oktatóként nem csupán a zenei és a zenetechnikai alapokra helyezné a hangsúlyt, hanem arra is, hogy az induláshoz olyan fajta segítséget nyújtson az intézménynek, amely Szegeden és Magyarországon is túl mutat és esélyt ad a leendő énekeseknek egy esetleges nemzetközi karrier megvalósításához.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.