Kultúra

Huszonötezredik vendégét köszöntötte a Dóm Látogatóközpont

Huszonötezredik vendégét köszöntötte a Dóm Látogatóközpont

2019. augusztus 14., szerda
Huszonötezredik vendégét köszöntötte a Dóm Látogatóközpont

Augusztus 14-én fogadta idei huszonötezredik látogatóját a Szegedi Dóm Látogatóközpont. A szerencsés vendég egy székesfehérvári muzeológus hölgy volt, akit ajándékcsomaggal köszöntöttek a látogatóközpontban.

Kiss Edit, a Szegedi Dóm Látogatóközpont vezetője elmondta, már júniusban túlszárnyalták a korábbi évek látogatottsági számát. – Nagyon érdekes, hogy fél év alatt meghaladta az ez évi látogatók száma a korábbi esztendőkét. Az évet egy adventi kiállítással kezdtük, ami iránt nagy volt az érdeklődés. Január végén megnyitottuk a Dömötör-torony meséi című kiállítást, ami a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend. Ezzel egy időben pedig magát a Dömötör-tornyot is megnyitottuk a közönség előtt – fogalmazott a látogatóközpont vezetője. Kiemelte, a Dömötör-torony állandóan látogatható, félóránként indulnak vezetések. Kiss Edit elmondta, az egyik legnépszerűbb program az éjszakai toronylátogatás, de szintén nagy az érdeklődés a Művészeti szalon nevű kulturális rendezvény iránt, ami irodalmi estekből és művészettörténeti előadásokból áll. A rendezvénynek vendége volt már Bence Ilona, Rékasi Károly, valamint Eperjes Károly is. Az idei év 25 ezredik látogatója, Gärtner Petra muzeológus volt, aki édesanyjával érkezett Székesfehérvárról. – Még nem voltam a látogatóközpontban, de mindig is szerettem volna megnézi és most sort kerítettünk rá – fogalmazott a jubileumi látogató, aki saját elmondása szerint Aba-Novák Vilmos munkásságát kutatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.