Kultúra

A mák lesz a főszereplő az algyői gyógynövénykertben

A mák lesz a főszereplő az algyői gyógynövénykertben

2017. június 20., kedd
A mák lesz a főszereplő az algyői gyógynövénykertben
plakat_mak_napja_algyo

Az Ezerjófű Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület nyílt napján a máké lesz a főszerep szombaton az algyői Ezerjófű Kertben és az EzerJóHázban.

Az Egyesület 2011 óta működik, alapfeladata az egészségtudatos életmód oktatása és ismeretterjesztése. Tevékenységét a lakosság minden korosztályára kiterjedően végzi Algyőn és környékén

Berek Ágota

elnök irányításával. Az Egyesület 2015-ben megkapta az „Algyő Nagyközségért” díjat, a jelenleg 210 növényt bemutató EzerjóKert pedig bekerült a települési értéktárba. A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2013-ban új kezdeményezést indított útjára. Az Év Gyógynövényének megválasztásával évről évre újabb gyógynövényre irányul a figyelem, és a kiválasztott növénnyel kapcsolatos ismeretek, hatásával, alkalmazásával összefüggő fontosabb információk az érdeklődők széles köréhez juthatnak el. Az algyői Ezerjófű Közhasznú Egyesület évek óta megrendezi nyár eleji nyílt napját az egészségmegőrzésről és a gyógynövények szakszerű alkalmazásáról, így adódott annak lehetősége, hogy a hagyományteremtés szándékával rendezzék meg 2017-ben a nyílt napot az Év Gyógynövénye, a mák jegyében. A szervezők közös törekvése, hogy a nyílt nap hozzájáruljon az egészséges életmód technikáinak és a gyógynövények szakszerű alkalmazásának terjedéséhez. A nyílt napot

Magyar Anna

nyitja meg, majd kertbemutató indul

Berek Ágota

egyesületi elnök vezetésével. Ezt követi egy beszélgetés, amely bemutatja az Ezerjófű Közhasznú Egyesület és a Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztály tevékenységét, eredményeit.

Tóth Barbara

,

Csupor Dezső

és

Jakab Péter

négy szakmai előadása hangzik el a mákról, a kulturális műsorokat pedig a Cserregő Bábtársulat, valamint

Szűcs Miklós

és zenekara adja. A program teljes ideje alatt lehet foglalkozni játékos feladatmegoldásokkal, kézművességgel, gyógyteák, gyógynövényes kézműves sörök és mákos ételek kóstolásával. A programok délelőtt tíz és délután 16 óra között látogathatók június 24-én. A rendezvény alatt büfé és kézműves termékek vására is várja a látogatókat. A rendezvény összes programja ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.