Kultúra

Dzsesszel köszöntik az új évet Algyőn

Dzsesszel köszöntik az új évet Algyőn

2017. január 5., csütörtök
Dzsesszel köszöntik az új évet Algyőn
algyo_jazzkoncert

Dzsesszkoncerttel köszönti az új évet Algyő, január 7-én Nagy Lili énekes és Blaho Attila zongoraestjére várják az érdeklődőket a Faluházban.

Nagyszabású újévi koncertet rendeznek január 7-én 19 órától az algyői Faluházban. Az év első hétvégéjén Nagy Lili dzsesszénekes és Blaho Attila dzsesszzongorista zenél a műfaj szerelmeseinek, akik rajongásuk okán jól ismerhetik a zenészeket. A zentai születésű Blaho Attila Európa számos országában játszott már saját zenekarával és különféle formációkkal fellépve, ugyanakkor Japán, Thaiföld és India színpadait is meghódította már. A 47 éves művész a szegediek előtt sem lehet ismeretlen, hiszen az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán diplomázott éneke-zene tanárként és karvezetőként. A Fonogram-díjas dzsesszzongorista többször közreműködött Harcsa Veronika albumain, az énekesnő nevével fémjelzett Quartet zenekar zongoristájaként eddig 4 lemezük készült. Nagy Lili hódmezővásárhelyi születésű, aki tavaly májusban Marosvásárhelyen, a VIII. Nemzetközi Egyetemista Dzsesszfesztiválon nemzetközi zsűri előtt elnyerte a legjobb énekesnek járó díjat. Fiatal kora ellenére számos művészeti elismeréssel gazdagodott már, elsőként 2008-ban, a csehországi Olomoucban rendezett nemzetközi énekfesztiválon bronz medállal díjazták. Nagy Lili tagja volt több könnyűzenei formációnak, többek között a New Balance-nak is. A január 7-ei algyői koncertre a belépés ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.