Kultúra

Öt év után búcsúzik Szeged kultikus helye, a Rongy Kocsma

Öt év után búcsúzik Szeged kultikus helye, a Rongy Kocsma

2016. október 4., kedd
Öt év után búcsúzik Szeged kultikus helye, a Rongy Kocsma
rongy_fish

Október 29-én befejezi működését Szeged egyik leghangulatosabb romkocsmája, amely számos kiváló koncertnek adott otthont az elmúlt öt évben.

Szomorú hírrel indult a hét a a szegedi zenekedvelők számára: "A hír igaz: a Rongy bezár" - jelent meg a szórakozóhely Facebook-oldalán. Sajnos ezzel a Napfény Városának zenei élete egy újabb pillértől búcsúzik, a Rongy zenei felhozatala számos fellépőt felmutatott, stonertől a hiphop-ig, a grunge-tól a rap-ig, a poptól a punkig, az undergroundtól a dupla bulit tartó hazai nagy zenekarokig, de emellett sport-követítések és slam poetry estek is színesítették a programot. A Rongy megszűnésének indoka nem titok: felmondták a hely bérleti szerződését, a hírek szerint új gazdája lesz a teljes épületkomplexumnak. Ez azt jelenti, hogy az már meghirdetett koncerteket le kellett mondaniunk a szervezőknek és mivel hasonló kapacitásokkal rendelkező hely nem nagyon van a környéken, így egy részük valószínűleg végleg elmarad. Sajnos a folytatás egyátlalán nem biztos: "Hogy lesz-e utóda a Rongynak, az a jövő zenéje. Nem zárkózunk el semmitől, hiszen a Rongy nem ment tönkre, a zárás oka nem az, hogy nem volt rá igény vagy nem tudott fennmaradni, egyszerűen csak nincs jelenleg helye. Ígérni viszont semmit sem akarunk. Meglátjuk, hogyan alakul" - tudtuk meg

Kardos Renátától

, a Rongy Kocsma munkatársától. Az

utolsó bulira

oktüber 29-én várják a közönséget, a Nomad zenekar és a szegedi The Void csap majd a húrok közé. A szervezők mindenkit szeretettel várnak egy utolsó koccintásra az elmúlt öt év emlékére.

Ezúton is köszönjük a számos felejthetetlen élményt a Rongy Kocsmának!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.