Kultúra

Ma van a Színházak éjszakája

Ma van a Színházak éjszakája

2015. szeptember 19., szombat
Ma van a Színházak éjszakája

Ma van a Színházak éjszakája: 25 fővárosi színház várja rendhagyó produkciókkal, interaktív programokkal a közönséget, 61 helyszínen több száz programon keresztül engednek betekintést a színház világába, a készülő előadásokba, a színházi háttérmunkába.

A negyedik Színházak éjszakáján a résztvevő teátrumok idei új bemutatóikra szeretnék felhívni a figyelmet, emellett a kulisszák mögé is betekinthetnek a látogatók. A több száz program - akárcsak az elmúlt években - egyetlen karszalaggal látogatható. A Színházak éjszakáján az érdeklődők a színházak nézőterei mellett többek között az előcsarnokokban, a próbatermekben, a lépcsőházakban, a padlásokon, akár az udvaron is láthatnak előadásokat, gyakran aktív résztvevői lehetnek az eseményeknek. A rendezvény fővédnöke

Tarlós István

, Budapest főpolgármestere. A fővárosi önkormányzat meghirdette a Budapest széke elnevezésű programot: a fővárosi színházakban ezen az estén páros belépőket nyerhetnek látogatók. A Színházak éjszakája programjában az idén az Átrium Film-Színház, a Bethlen Téri Színház, a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, a Dumaszínház, a Játékszín, a József Attila Színház, a Jurányi Inkubátorház, a Karinthy Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Madách Színház, a Magyar Állami Operaház, a MU Színház, a Nemzeti Színház, az Örkény István Színház, a Pinceszínház, a Radnóti Miklós Színház, a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpada, a Szkéné Színház, a Thália Színház, a Trafó, az Újszínház és a Vígszínház vesz részt. Eredetileg a Budapest Bábszínház is részt vett volna a programban, de az augusztusi nagy vihar komoly károkat okozott az épületben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.