Kultúra

Felavatták az Örkény Színház megújult bejáratát

Felavatták az Örkény Színház megújult bejáratát

2015. szeptember 19., szombat
Felavatták az Örkény Színház megújult bejáratát

Megújult az Örkény Színház bejárata, amelyet szombaton a Színházak éjszakájához kapcsolódva avattak fel - közölte az MTI.

A nyár folyamán csaknem 30 millió forintos beruházás keretében, a fővárosi önkormányzat támogatásával újult meg a színház bejárata, a jegypénztár és a közönségszervezési rész. Az új tér átadásán

Mácsai Pál

, a teátrum igazgatója úgy fogalmazott: a színház nem egy elzárkózó, elbújó világ, hanem a társadalom és a nagyközönség felé nyitott és nyitni vágyó társadalmi jelenség. "Ezt a nyitottságot óhajtjuk kifejezni ezzel a bejárattal is" - hangsúlyozta. Az igazgató kiemelte, hogy a Vincze Krisztián által tervezett bejárat tiszta, átlátható, és egyaránt ötvözi a színházat rejtő ház, a teátrum, valamint a jelenkor építészeti stílusát. Mácsai Pál reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben az Örkény fogadó tere és színpada is megújulhat majd. A Színházak éjszakáján a megújult bejárat avatását követően színes programokkal várja az Örkény Színház is a közönséget. Az este folyamán három alkalommal "nemcsak Kulisszajárás" címmel város- és színháztörténeti kalandozásra invitálják az érdeklődőket, lesz felolvasás Örkény-egypercesekből, beszélgetés azokkal a színházi szakemberekkel, akiket a nézők nem látnak, de nélkülözhetetlenek az előadásokhoz, a színház épületének és repertoárjának kapcsolatáról Mácsai Pál tart előadást, az este zárásaként pedig a Hanem együttes játszik klasszikus tangókat, sanzonokat és újrafordított világslágereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.