Kultúra

Európa kulturális fővárosában az Armel Operafesztivál darabjai

Európa kulturális fővárosában az Armel Operafesztivál darabjai

2015. július 4., szombat
Európa kulturális fővárosában az Armel Operafesztivál darabjai

Európa kulturális fővárosában, a csehországi Pilsenben (Plzen) is bemutatják az Armel Operafesztivál több darabját - erről Vajda Gergely zeneszerző-karmester, a fesztivál művészeti igazgatója beszélt az M1 aktuális csatornán.

A Szegedi Nemzeti Színházban

Alföldi Róbert

által rendezett Varázsfuvola, a 2015-ös Armel Operafesztivál legjobb produkciójának megválasztott, a belga Muziektheater Transparant kortárs operája, az

Alfred Hitchcock

Hátsó ablak című filmjéből készült Private View, valamint pilseni színház idei egyfelvonásos előadásai, és a miskolci színház tavalyi produkciója is műsorra kerül.

Vajda Gergely

ismertette: az Armel lényege, hogy fiatal énekeseket lehet megismerni, de a fesztiválon nem csak a nyertesek kapnak lehetőségeket, hanem fiatal énekesek és alkotók, társulatok dolgozhatnak együtt. Emellett az Armel lehetőséget biztosít arra, hogy Magyarországra kerüljenek darabok, amelyeket a közönség másképp nem láthatna itthon, másrészt a fesztivál is bemutatja külföldön a világnak Magyarország mire képes. A 2008-ban Szegeden alapított Armel Operafesztivált második alkalommal rendezték meg Budapesten. A kortárs operákat és klasszikus művek izgalmas feldolgozásait műsorára tűző fesztivál produkcióit június 29. és július 3. között tekinthette meg a közönség a Thália Színházban. A fesztivál koncepciójának különlegessége, hogy a bemutatott darabok és azok főszereplői is versenyben állnak egymással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.