Kultúra

A Móra-múzeumba költözik A kis herceg + FOTÓK

A Móra-múzeumba költözik A kis herceg + FOTÓK

2015. május 7., csütörtök
A Móra-múzeumba költözik A kis herceg + FOTÓK
kis_herceg07kf

A szegedi Móra-múzeum megvásárolta A kis herceg illusztrációjának litográfiáit. A 12 darabból álló sorozatot, amelyet Saint-Exupéry aláírása is jegyez, a legendás regény szereplőivel és legfontosabb helyszíneivel csütörtökön mutatták be.

A 12 alkotás az eredeti, a hagyomány szerint

Saint-Exupéry

által készített akvarell illusztrációk kis példányszámú, hitelesített lenyomatai - ismertette

Rostás Mónika

, a múzeum kulturális vezetője a szerző azon munkáit, amelyek a tárlat alapjául szolgálnak. A papírlapokon megjelennek a kultikus szereplők, melyeket minden gyermek és gyermeklelkű felnőtt ismer: a Kis herceg, a rózsa, és az őket körülölelő legendás helyszínek, kalandjaik tárgyai is. A sorozat megvásárlásának apropóját az adta, hogy júniusban A kis hercegről szóló kiállítást nyitnak a szegedi Móra-múzeumban: a tárlaton rengeteg izgalmas installációval, különleges látványelemekkel várják a látogatókat, és természetesen az illusztrációkat is bemutatják. Elsősorban élmény alapú táralatot terveznek a kiállítóhely falai között, ami képes A kis herceg komoly gondolatait is átadni a legkisebbeknek. Antoine de Saint-Exupéry kultikus regénye 1943-ban jelent meg. A legenda szerint az illusztrációkat egyik barátjától kapott festékkészlettel készítette amerikai elvonulása alkalmával. A kis herceg 226 nyelven jelent meg több mint 80 millió példányban, s ezzel a világ 50 legolvasottabb könyve közé sorolhatjuk. Érdekesség, hogy a szerzőt A kis hableány című gyermekmese ihlette meg, eredeti története pedig a világ egyik legismertebb írójává tette.

Hamarosan láthatók A kis herceg illusztrációk litográfiái.http://szegedma.hu/?p=535298

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.