Kultúra

Hódmezővásárhely lesz a Bajai Halfőző Fesztivál díszvendége

Hódmezővásárhely lesz a Bajai Halfőző Fesztivál díszvendége

2014. július 10., csütörtök
Hódmezővásárhely lesz a Bajai Halfőző Fesztivál díszvendége
bajai_halfozo_201315_ia

Hódmezővásárhely városa a díszvendége az ország talán legismertebb gasztronómiai rendezvényének, a 19. Bajai Halfőző Fesztiválnak.

Július 12-én, szombaton a dél-alföldi város a Duna-parti testvértelepülés főterén mutatkozik be: a vásárhelyi "ízök" mellett felvonultatják a népművészeti értékeket, valamint fellépnek a város néptánccsoportjai és a helyőrségi zenekar, Hódmezővásárhely városát a MAOE fotóművészeinek lencséjén keresztül ismerhetik meg a halfesztivál vendégei. A Bácskai Kultúrpalotában a XI. Vásárhelyi Fotószimpózium 11 művészének 38 alkotásával mutatkozik be Hódmezővásárhely városa július 12-én, szombaton 10 órai kezdettel Baján, ahol "Elmém lencsémen keresztül" - tisztelgés

Lucien Hervé

emléke előtt címmel nyílik kiállítás. Az eseményen köszöntőt mond a két testvértelepülés alpolgármestere,

Csubákné Besesek Andrea

és

Kószó Péter

, a tárlatot

Marczin István

szociológus, egyetemi docens nyitja meg. A tavalyi fotószimpózium alkotói a világhírű fotóművész, Lucien Hervé látásmódja által inspirált műveikkel láttatják Hódmezővásárhelyt. A különleges téma nagyobb művészi szabadságot, de komoly felelősséget is rótt a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának alkotóira.

Baghet Iskander

,

Benkő Imre

,

Dozvald János

,

Dömötör Mihály

,

Fekete István

,

Gáti György

,

Hajdrák Tímea

,

Hupján Attila

,

Kerekes Zsuzsa

,

S. Faragó Gyöngyi

és

Urbán Ádám

fotóiból nyíló kiállítás július 24-ig tekinthető meg a Bácskai Kultúrpalota aulájában. Hódmezővásárhely városa bemutatja gazdag, jelenben is élő népművészeti hagyományait a halfőző fesztiválon: a vásárhelyi hímzés, a népi kerámiák és a citerakészítés mellett igazi "vásárhelyikumokat", sós, túrós lepényt és barátfülét is kóstolhatnak az ország egyik leglátogatottabb és legismertebb gasztronómiai rendezvényére ellátogatók. Baja belvárosában fellép az Árendás és a Kankalin Néptáncegyüttes, valamint koncertet ad az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.