Kultúra

Közel 50 ezres látogatói számmal zárt a szegedi Munkácsy-kiállítás

Közel 50 ezres látogatói számmal zárt a szegedi Munkácsy-kiállítás

2012. december 16., vasárnap
Közel 50 ezres látogatói számmal zárt a szegedi Munkácsy-kiállítás

Minden idők legsikeresebb szegedi, Csongrád megyei kiállítása lett a Móra Ferenc Múzeum 2012-es Munkácsy-tárlata. Összesen 49709 látogató látta a rekorder kiállítást az elmúlt hónapokban.

A szegedi Móra Ferenc Múzeum számára 2012-ben

Munkácsy Mihály

volt az év embere – az utóbbi félévben minden, ami jó, Munkácsyról szólt a közgyűjtemény háza-táján. A sikeres Munkácsy-tárlat visszaigazolta, hogy a múzeumok a helyi közösségek kulturális bástyái. „A Munkácsy-kiállítás rekordot döntött, megközelítettük az 50 ezres látogatói számot. Pákh Imre mondta nekem, visszaadtuk a hitét, hogy érdemes Munkácsy-tárlatokat szervezni. Idén a szegedi múzeum kiállítóhelyein több mint 90 ezren fordultak meg. Minden nehézség ellenére jó évet zárunk, a múzeumunk komoly teljesítményt ért el” – mondja Fogas Ottó múzeumigazgató. A 2012-es szegedi Munkácsy-tárlat bezárta a kapuit. A Móra-múzeum vezetése azonban tárgyalásokat folytat arról, hogy a szegedi közgyűjtemény a jövőben is a Munkácsy-ügy, Munkácsy Mihály művészeti hagyatékának az egyik magyarországi bázispontja legyen. Más formában mint egy időszaki kiállítás, de Szeged talán nem marad Munkácsy nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.