Kultúra

Színházi előadás Zentán az 1697-es csatáról

Színházi előadás Zentán az 1697-es csatáról

2012. szeptember 5., szerda
Színházi előadás Zentán az 1697-es csatáról

A zentai csata 315. évfordulója alkalmából mutatják be szombaton az 1697 - Volt egyszer egy zentai csata című darabot a délvidéki Zentán.

Zenta mellett 1697. szeptember 11-én vívták azt a véres csatát, amely véget vetett a másfél évszázados török uralomnak Magyarország területén. A városháza előtti szabadtéri előadást este hét órától láthatja a közönség. A bemutatót több éves felkészülés előzte meg.

Vukosavljev Iván

a darab rendezője, a főbb szerepekben

Pongó Gábor

,

Mészáros Árpád

,

Sirmer Zoltán, Kovács Nemes Andor

és

Huszta Dániel

lép fel. Szerepel a színműben a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület és a Zentai Színtársulat is. Az előadás szövegét a zentai származású

Gyarmati Kata

írta. A darab a bemutatót követően a Zentai Magyar Kamaraszínházban is színre viszik. A szombati előadás után tűzijátékot is tartanak -

írja a Magyar Szó című délvidéki napilap honlapján

. A történelmi-szórakoztató dráma megvalósulását a zentai önkormányzat mellett a délvidéki magyarság részleges kulturális autonómiáját képviselő Magyar Nemzeti Tanács, a Bethlen Gábor Alap és a Tartományi Művelődési és Tájékoztatásai Titkárság támogatása tette lehetővé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.