Kultúra

Megszerezte az újabb Munkácsy-alkotást Pákh Imre stábja

Megszerezte az újabb Munkácsy-alkotást Pákh Imre stábja

2012. augusztus 27., hétfő
Megszerezte az újabb Munkácsy-alkotást Pákh Imre stábja

Sikerrel járt Pákh Imre stábja, így újabb Munkácsy-remekművel bővül a szegedi Móra Ferenc Múzeum kiállítása: a Pákh által frissen megvásárolt, nagyméretű festményt augusztus 29-én, szerdán 14 órakor mutatja be a gyűjtő a Kultúrpalota dísztermében.

A folyamatos tárgyalásoknak köszönhetően sikerült megvásárolnia

Pákh Imre

csapatának azt a Munkácsy-festményt, mely értéke meghaladja a 150 millió forintot. A nagyméretű alkotásról hónapok óta folytak az egyeztetések, melyek nem régiben sikerrel végződtek. A Pákh Imre tulajdonába került remekművet augusztus 29-től nézhetik meg az érdeklődők a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállításán. A festmény megvásárlása azért is kiemelt fontosságú, mert nem tanulmányfestményről van szó. Ilyen nagyméretű és jelentőségű Munkácsy-művet csak ritkábban, körülbelül háromévente tud megszerezni a gyűjtő. A festményt Pákh Imre augusztus 29-én, szerdán 14 órakor mutatja be a sajtó munkatársainak a Móra Ferenc Múzeum dísztermében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.