Kultúra

Bélyegkülönlegesség Liszt születésnapjára

Bélyegkülönlegesség Liszt születésnapjára

2011. augusztus 18., csütörtök
Bélyegkülönlegesség Liszt születésnapjára

Alkalmi bélyegblokkot bocsát a Magyar Posta Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójára emlékezve a Jeles Magyarok sorozatának legújabb tagjaként.

A blokkot a negyedik Esztergomi Liszt Hét alkalmával hozzák forgalomba - közölte a bélyeg bemutatásán a posta filatéliai igazgatója csütörtökön Esztergomban.

Péterffy Gábor

emlékeztetett arra, hogy a Szerb Posta is kibocsátott egy Liszt-bélyegblokkot: a magyartól eltérő változatot

Orbán Viktor

miniszterelnök belgrádi látogatásakor adták ki. A most bemutatott blokkon belüli bélyegkép a művészt ábrázolja, keretrajzán pedig munkásságát jelképező kompozíció található. A bélyegképtől jobbra az esztergomi bazilika szerepel, emlékeztetve a templom 1856. augusztus 31-i felszentelésére született Esztergomi Misére. A keretrajz főmotívuma árnykép, amely a művészt és egy pegazussá váló zongorát ábrázol. A keretrajz alsó részén Liszt hitvallása olvasható: "Egyetlen zenészi törekvésem volt és volna, hogy gerelyemet a jövendő határtalan térségeibe hajítsam". A montázs alnyomata a XIX. Magyar Rapszódia kéziratának első oldalából látható részlet. A 600 forint névértékű bélyegblokk 100 000 számozott példányban készült

Kara György

grafikusművész tervei alapján. A blokkot augusztus 19-től az ország kijelölt postáin és az augusztus 21-én kezdődő Esztergomi Liszt Hét helyszínein vásárolhatják meg a gyűjtők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.