Fónagy: a Magyar Posta mintegy 13,4 milliárd forint többletfinanszírozást kapott

2017. július 10., hétfő · Hozzászólok

A magyar állam a Magyar Posta Zrt.-nek méltánytalan többletteher jogcímen mintegy 13,4 milliárd forintot utalt át 2014 és 2017 között – tette közzé az Országgyűlés honlapján Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára Tóth Bertalan országgyűlési képviselő kérdésére adott válaszában. Tovább »

200 ezer forintig díjmentes a lakosság számára a készpénzváltás a postákon

2016. május 11., szerda · Hozzászólok

A Magyar Posta Zrt. az elmúlt hónapokban jelentkező ügyféligényeknek, valamint Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a postatörvény módosításával kapcsolatos négypárti egyeztetést követő kérésének megfelelően május 5-től a lakossági ügyfelek számára díjmentessé tette a pénzváltást meghatározott darabszám és értékhatárig, ami megkönnyítheti a vidéken, döntően kistelepüléseken élők mindennapjait. Tovább »

Gyorsabb a Posta, mint egy éve

2015. augusztus 19., szerda · Hozzászólok

posta_belyeg_level

A Magyar Posta egy év alatt a 2700 szolgáltatóhelyből álló hálózatában átlagosan több mint 170 millió ügyfélkontaktot bonyolít le. A vállalat az elmúlt két évben kiemelt figyelmet fordított arra, hogy fejlesztéseivel ügyfelei kényelmét szolgálja, szolgáltatási portfólióját a modern ügyféligényekhez igazítsa. Tovább »

A TeSzedd! mellé állt a Magyar Posta

2014. április 30., szerda · Egy hozzászólás

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció mellé áll a Magyar Posta. A társaság, amely saját tevékenysége során is igyekszik egyre nagyobb hangsúlyt helyezni környezetünk védelmére, komoly támogatást nyújt a 2014. évi TeSzedd! megvalósításához: biztosítja az akció lebonyolításához szükséges eszközök csomagolását és kiszállítását a helyi koordinátorok részére. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) jelenlegi adatai szerint ez országszerte legalább 1500 különböző helyszínt jelent majd.
Tovább »

Hódmezővásárhely postatörténetét bemutató kötet bemutatója a BFMK-ban

2014. március 20., csütörtök · Hozzászólok

Foposta_hvemCsatlós Árpádné Hódmezővásárhely postatörténete című könyve gazdagon illusztrálva, korábban nem tárgyalt részletességgel, magyar és angol nyelven mutatja be a dél-alföldi város postatörténetét. A Tornyai János Múzeum kiadásában megjelent hiánypótló helytörténeti kötet bemutatója március 22-én, szombaton délután 2 órakor lesz a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ emeleti előadótermében. Tovább »

Csomagautomatákat tesztel a Magyar Posta

2014. február 7., péntek · Hozzászólok

Csomagautomaták tesztelését kezdte meg a Magyar Posta Zrt. tíz fővárosi és huszonöt vidéki helyszínen; a fejlesztés végére az automatáknál bankkártyával is lehet majd fizetni, így a csomagfelvétel mellett csomagfeladásra, valamint az utánvételes csomagok átvételére is lehetőség lesz – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel. Tovább »

“Hangos” bélyeget hozott forgalomba a Magyar Posta

2013. március 10., vasárnap · Hozzászólok

“Hangos” bélyeget hozott forgalomba a Magyar Posta Richard Wagner és Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulója alkalmából: a QR kódot tartalmazó postabélyegen okostelefon segítségével a Magyar Állami Operaház honlapján található hangzó és olvasható bicentenáriumi információkat érhetik el az érdeklődők.
Tovább »

Téves címekre is érkeztek reálhozamok a Magyar Posta szerint

2011. augusztus 8., hétfő · 3 hozzászólás

Több esetben fordult elő, hogy a postahelyekre téves címzéssel érkeztek a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetési utalványai, ilyen esetekben az utalványokat visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak – közölte a Magyar Posta az MTI-vel hétfőn az elmúl tíz munkanap postai feldolgozási és kézbesítési tapasztalatai alapján.
Tovább »

A postás 100 ezer forintig viszi ki a lakcímre a nyugdíjpénztári reálhozamot

2011. június 20., hétfő · Hozzászólok

A postás 100 ezer forintig viszi ki a lakcímre a nyugdíjpénztári reálhozamot, ennél nagyobb összeget a postán lehet átvenni; legkésőbb augusztus végéig mindenki megkapja az őt megillető pénzt és a számlaértesítőt, az utóbbit azok is, akik nem részesülnek tagi kifizetésben – derül ki a PSZÁF honlapján közzétett tájékoztatóból.
Tovább »

Meghosszabbított postai nyitva tartás az adóbevallás idejére

2011. május 11., szerda · 3 hozzászólás

Meghosszabbított nyitva tartással készül a személyi jövedelemadó bevallások jövő pénteki feladási határidejére a Magyar Posta. A társaság közleménye szerint május 20-án a normál rendtől eltérő nyitva tartással, 24 óráig lesz nyitva a Budapesten 62-es posta (Nyugati pályaudvar) és a 72-es posta (Keleti pályaudvar), a Mammut Bevásárlóközpontban lévő 114-es posta pedig 21 óráig.
Tovább »

Bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta az EU-elnökségre

2011. február 8., kedd · Hozzászólok

Bélyegkibocsátással köszöntötte a magyar EU-elnökséget a Magyar Posta. A legújabb, 90 Ft névértékű általános forgalmi bélyeget Robák Ferenc, a magyar EU-elnökség operatív ügyeinek kormánybiztosa, Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár és Schmidt Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója bocsátotta forgalomba – adta hírül közleményében a Magyar Posta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Külügyminisztérium.
Tovább »

Karitatív bélyegakció a rák ellen

2011. február 1., kedd · Hozzászólok

Egy héten keresztül, a Rákellenes Világnapra (február 4.) és a betegség elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta az ország 750 nagypostáján. Aki a „Mellrák: Adunk a gyógyulásra!” elnevezésű bélyeggel küldi levelét, 50 forinttal támogatja az Országos Onkológiai Intézet kutatásait.
Tovább »

A posta továbbra is elfogadja az APEH megnevezést tartalmazó csekkeket

2010. december 28., kedd · Hozzászólok

Az APEH átalakulása kapcsán a készpénzátutalási megbízásokon szereplő számlaszámok nem változnak, ezért a Magyar Posta Zrt. továbbra is elfogadja a korábbi APEH megnevezést tartalmazó csekkeket a befizetések teljesítésére – tette közzé az adóhatóság a honlapján.
Tovább »

Bélyegekkel az árvízkárosultakért a Magyar Posta

2010. október 3., vasárnap · Hozzászólok

A Magyar Posta feláras bélyegek forgalomba hozatalával hosszú évek óta támogat nemes célokat. A „Segítsünk! Magyarország az árvízkárosultakért” feláras bélyeg megvásárlásából nyár óta befolyt 16 millió forint most a Katolikus Karitász közreműködésével Felsőzsolca és Hollóháza rászorultjaihoz jut el.
Tovább »

Következő oldal »