Kultúra

Zentai fesztiválon mutatkozik be az SZTE

Zentai fesztiválon mutatkozik be az SZTE

2011. június 2., csütörtök
Zentai fesztiválon mutatkozik be az SZTE

18-20 ezer fiatalt várnak a szervezők az idei zentai Nyári Ifjúsági Játékokra, melynek hivatalos partnere lett a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata (SZTE EHÖK). Közel százötven fellépő szórakoztatja majd a nagyérdeműt július 19-étől 23-áig, s természetesen számtalan magyar kedvenc is színpadra lép.

Az SZTE Nyári Egyetemével kapcsolódik a zentai programhoz. Ez magában foglal színházi előadást, korábban civil faluként működő kezdeményezést, kreatív műhelyt, illetve természetesen az egyetem oktatói is előadásokat fognak tartani a nyári játékok ideje alatt – tájékoztatott

Ament Balázs

. Az SZTE EHÖK általános elnöke elmondta, céljuk a határon túli kapcsolataik erősítése. „Fontos, hogy minél több fiatalt tudjunk kötni az egyetemhez, akár a továbbtanulás terén is” – tette hozzá.

Tajti Attila

főszervezőtől megtudtuk, hogy három éve új csapat szervezi a zentai Nyári Ifjúsági Játékokat, s már akkor elkezdtek együttműködni a Szegedi Tudományegyetemmel. „Idén sikerült igazán nagy áttörést elérnünk azzal, hogy az intézmény által szponzorált SZTE Nyári Egyetem is színesíti programunkat. Úgy gondolom, erre nagy az igény, s fontos tudni azt is, hogy rengetegen jönnek át Szegedre tanulni Szerbia területéről” – fogalmazott.

A fellépők kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vettek a szervezők, egyrészt azt, hogy a vajdasági magyarok kiket szeretnének illetve szerettek az elmúlt 1-2 évben hallani, továbbá természetesen törekszenek arra is, hogy Magyarországról egyre többen látogassák a zentai fesztivált. Kincses Szabolcs művészeti vezető elmondta, hogy 60 zenekar és 50 DJ lép fel öt helyszínen a civil falu és a népzenei sátron kívül, így összességében közel 150 fellépője lesz az idei, immár 11. fesztiválnak. A fesztiválra egyébként horvátok, románok, szlovákok is járnak, illetve Ausztriából is várnak vendégeket a magyarok mellett. Három évvel ezelőtt 14 ezren, míg tavaly már 16 ezren látogattak el a fesztiválra. A szervezők idén 18-20 ezer embert várnak. A jegyárak igen kedvezőek, hiszen június 19-éig ötezer, míg utána 6000 forintért válthatók belépők az öt napra. Jegyeket hazánkból a

ticketportalon

keresztül lehet rendelni immár két hete, Szerbiában július másodikán kezdték el a belépőket árulni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.