Párbeszéd Magyarországért: Török Márknak és a Szegedi Tudományegyetem vezetőinek is távozniuk kell az egyetem éléről

2016. július 19., kedd · 12 hozzászólás

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz és felszólítja Török Márkot, mondjon le a jogtalanul betöltött EHÖK-elnöki mandátumáról, a Szegedi Tudományegyetem vezetőit pedig arra kéri, távozzanak, amennyiben nem tudják hitelt érdemlően cáfolni az EHÖK-elnök korrupciós vádjait. Tovább »

Kőkeményen beszólogat az EHÖK-elnök: az 1956-os megtorlások idejét idézi Török Márk szerint a szegedi dékánok felszólító levele

2016. július 1., péntek · 18 hozzászólás

torok_mark01_gs

Nyílt levélben válaszolt Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke az intézmény 12 dékánjának korábbi levelére. Többek között törvénysértésekre és koncepciótlanságra utal az egyetemen…
Tovább »

A rektor döntése értelmében 12 egyetemi év után távozni kényszerül Török Márk az EHÖK éléről

2016. június 23., csütörtök · 13 hozzászólás

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

A megválasztásáról szól határozatot, ezáltal Török Márk EHÖK-elnöki megbízatását is megszünteti a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor – adta hírül csütörtökön az Átlátszó Oktatás.
Tovább »

EHÖK: Méltatlan elbánásban részesült a kancellár (FRISSÍTVE)

2016. május 25., szerda · 4 hozzászólás

kancellarvaro_sajttaj001kf

Az EHÖK az Átlátszó Oktatást és Szalai Balázst támadta sajtótájékoztatóján, őt egy egyetemi üzleti érdekkör napszámosának nevezte Patai Ádám sajtófőnök. Szalai viszont nem érti, hogy mi összefüggés lenne újságírói tevékenysége és munkahelye között. Tovább »

Újra megtelik a partfürdő – indul az V. Összegyetemi Gólyatábor

2015. szeptember 3., csütörtök · Hozzászólok

osszegyetemi_gt_ehok

Alig, hogy véget ért a Szegedi Ifjúsági Napok, a partfürdőre újabb fesztiválozók és gólyák özönlenek az SZTE EHÖK jóvoltából, ugyanis a mai napon kezdetét veszi az immáron ötödik alkalommal megrendezett összegyetemi gólyatábor. Számos fellépő és program várja az egyetemistákat és a külsősöket is egyaránt. Tovább »

Pert nyert az Átlátszó Oktatás – nyilvánosságra kell hozni az SZTE EHÖK elnöki pályázatait

2015. június 25., csütörtök · Egy hozzászólás

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Másodfokú ítéletében kötelezte a Szegedi Tudományegyetemet (SZTE) a Szegedi Ítélőtábla az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) elnöki pályázati anyagainak nyilvánosságra hozására a 2010-2014-es időszakra vonatkozóan – mondta el portálunk kérdésére Bátyi Zoltán, az ítélőtábla sajtótitkára.
Tovább »

Kimondták a kimondhatatlant – az 1956-os hősökre emlékeztek Szegeden + FOTÓK

2014. október 16., csütörtök · 2 hozzászólás

mefesz_megemlekezes21_gs

1956. október 16-án lobbant fel a szegedi szikra, mely a forradalom kirobbanásához vezetett. Ekkor rakták le az egyetemi autonómia és a hallgatói önkormányzatiság alapjait is. Tovább »

Csütörtökön ismét birtokba veszik a Tisza-partot az SZTE-s gólyák

2014. szeptember 2., kedd · Egy hozzászólás

130905_kv_058

Közel ötezer egyetemista részvételére számítanak a Szegedi Tudományegyetem Összegyetemi Gólyatáborában. A megszokott közösségépítő vetélkedők mellett koncertek sora várja az évnyitásra ismét összegyűlő gólyákat.
Tovább »

Következő oldal »