Külföldi sztárfellépő és az ország legnépszerűbb zenei előadói a Szegedi Egyetemi Napokon!

2017. március 27., hétfő · Egy hozzászólás

szegedi_egyetemi_napok

Javában zajlanak a Szegedi Egyetemi Napok előkészületei, melyre a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának szervezésében április 27-28-29-én várják az érdeklődőket a Hattyas sori Sportközpont területén. Tovább »

Kompromisszum a BTK-n: a tanár döntheti el, hogy kötelező lesz-e az előadására bejárni (FRISSÍTVE)

2017. február 9., csütörtök · 2 hozzászólás

btk002kf

Pont kerülhet a „kötelező előadás-látogatás ügyére” a Bölcsészettudományi Karon. A karnak ugyan igazat adott az oktatási államtitkár, mégis a korábbihoz hasonló szabályozáshoz térne vissza a dékán. A hallgatók bíznak abban, hogy továbbra is lehetőségük lesz eldönteni, hogy egy előadásként felvehető kurzusra milyen mértékben kívánnak bejárni. Tovább »

Kiss Tamás lett a HÖOK tiszteletbeli elnöke + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. október 15., szombat · 9 hozzászólás

tisztujito_kozgyules014kf

Tisztújító közgyűlést tartott a HÖOK Szegeden, amelyet Török Márk vezetett le. Tiszteletbeli elnökké választották az 1956-os forradalmárt, a MEFESZ alapítóját, Kiss Tamást. Az oktatási államtitkár kiemelte, nehéz helyzetben vette át a jelenlegi HÖOK vezetést a stafétabotot, de végül sikerült megbirkózni kihívásokkal, a hallgatói képviselet aktívan vesz részt a felsőoktatás fejlesztésének elősegítésében. Újból Gulyás Tibor a HÖOK elnöke. Tovább »

Az SZTE EHÖK kész akár tüntetést is szervezni a kötelező óralátogatás bevezetése esetén a BTK-n

2016. szeptember 1., csütörtök · 8 hozzászólás

btk002kf

Mivel a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat módosítása nem történt meg, a Bölcsészettudományi Kar nem teheti kötelezővé az előadásokon való részvételt – közölte az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata. Tovább »

A brit X faktor nyertesével vár mindenkit a Welcome Camp

2016. augusztus 29., hétfő · 8 hozzászólás

james_arthur_welcome_camp

Alig, hogy vége a Szegedi Ifjúsági Napoknak, a szegedi Partfürdő nemsokára ismét élettel telik meg, hiszen szeptember 8 és 10. között a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának szervezésében a The Welcome Camp, azaz az Összegyetemi Gólyatábor várja a fesztiválozni vágyókat. Tovább »

Párbeszéd Magyarországért: Török Márknak és a Szegedi Tudományegyetem vezetőinek is távozniuk kell az egyetem éléről

2016. július 19., kedd · 12 hozzászólás

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz és felszólítja Török Márkot, mondjon le a jogtalanul betöltött EHÖK-elnöki mandátumáról, a Szegedi Tudományegyetem vezetőit pedig arra kéri, távozzanak, amennyiben nem tudják hitelt érdemlően cáfolni az EHÖK-elnök korrupciós vádjait. Tovább »

Kőkeményen beszólogat az EHÖK-elnök: az 1956-os megtorlások idejét idézi Török Márk szerint a szegedi dékánok felszólító levele

2016. július 1., péntek · 18 hozzászólás

torok_mark01_gs

Nyílt levélben válaszolt Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke az intézmény 12 dékánjának korábbi levelére. Többek között törvénysértésekre és koncepciótlanságra utal az egyetemen…
Tovább »

A rektor döntése értelmében 12 egyetemi év után távozni kényszerül Török Márk az EHÖK éléről

2016. június 23., csütörtök · 13 hozzászólás

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

A megválasztásáról szól határozatot, ezáltal Török Márk EHÖK-elnöki megbízatását is megszünteti a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor – adta hírül csütörtökön az Átlátszó Oktatás.
Tovább »

EHÖK: Méltatlan elbánásban részesült a kancellár (FRISSÍTVE)

2016. május 25., szerda · 4 hozzászólás

kancellarvaro_sajttaj001kf

Az EHÖK az Átlátszó Oktatást és Szalai Balázst támadta sajtótájékoztatóján, őt egy egyetemi üzleti érdekkör napszámosának nevezte Patai Ádám sajtófőnök. Szalai viszont nem érti, hogy mi összefüggés lenne újságírói tevékenysége és munkahelye között. Tovább »

Újra megtelik a partfürdő – indul az V. Összegyetemi Gólyatábor

2015. szeptember 3., csütörtök · Egy hozzászólás

osszegyetemi_gt_ehok

Alig, hogy véget ért a Szegedi Ifjúsági Napok, a partfürdőre újabb fesztiválozók és gólyák özönlenek az SZTE EHÖK jóvoltából, ugyanis a mai napon kezdetét veszi az immáron ötödik alkalommal megrendezett összegyetemi gólyatábor. Számos fellépő és program várja az egyetemistákat és a külsősöket is egyaránt. Tovább »

Pert nyert az Átlátszó Oktatás – nyilvánosságra kell hozni az SZTE EHÖK elnöki pályázatait

2015. június 25., csütörtök · Egy hozzászólás

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Másodfokú ítéletében kötelezte a Szegedi Tudományegyetemet (SZTE) a Szegedi Ítélőtábla az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) elnöki pályázati anyagainak nyilvánosságra hozására a 2010-2014-es időszakra vonatkozóan – mondta el portálunk kérdésére Bátyi Zoltán, az ítélőtábla sajtótitkára.
Tovább »

Kimondták a kimondhatatlant – az 1956-os hősökre emlékeztek Szegeden + FOTÓK

2014. október 16., csütörtök · 2 hozzászólás

mefesz_megemlekezes21_gs

1956. október 16-án lobbant fel a szegedi szikra, mely a forradalom kirobbanásához vezetett. Ekkor rakták le az egyetemi autonómia és a hallgatói önkormányzatiság alapjait is. Tovább »

Csütörtökön ismét birtokba veszik a Tisza-partot az SZTE-s gólyák

2014. szeptember 2., kedd · Egy hozzászólás

130905_kv_058

Közel ötezer egyetemista részvételére számítanak a Szegedi Tudományegyetem Összegyetemi Gólyatáborában. A megszokott közösségépítő vetélkedők mellett koncertek sora várja az évnyitásra ismét összegyűlő gólyákat.
Tovább »

1956 szegedi hőseit ünnepelték a forradalom bölcsőjében + FOTÓK, HANG

2013. október 16., szerda · 15 hozzászólás

mefesz_megemlekezes12_gsA feszült hangulatban az érdekvédelmi felvetések politikai követelésekké keményedtek 57 éve: a MEFESZ alapítói sorsuk megpecsételése árán is kiálltak amellett, amiben hittek. Tovább »

Íjászat, foci és vikingek az egyetemi sportnapon + FOTÓK

2013. szeptember 26., csütörtök · Hozzászólok

SZS20130925_sportnap_a_hattyason_021Közös sport- és egészségnapot rendezett szerdán a Hattyas sori sporttelepen a Dél-alföldi Ifjúsági Életmód és Szabadidő Alapítvány, illetve a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata.
Tovább »

Egyetemisták foglalták el az újszegedi szabad strandot + FOTÓK

2013. szeptember 6., péntek · 6 hozzászólás

golyatabor_2013_15_gsAz SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) harmadik alkalommal szervezte meg Összegyetemi Gólyatáborát, ezért az újszegedi szabad strandot szeptember 8-ig elfoglalták az SZTE gólyái. A SZEGEDma.hu bekukkantott az egyetemisták éjszakájába.
Tovább »

Szociálishelyzet-függő az ingyenes bérlet az SZTE-n

2013. július 20., szombat · Hozzászólok

SZS20130517_berletugy_001Nem jár tovább alanyi jogon az ingyenes bérlet a Szegedi Tudományegyetemen. Varga Tamás Ottót, az SZTE EHÖK juttatási és térítési referensét arról faggattuk, milyen bírálati szempontok alapján juthat valaki bérlethez, és milyen sorsra jut a szociális ösztöndíj.
Tovább »

Az igénylők tíz százaléka nem kap bérletet az SZTE-n

2013. július 16., kedd · 2 hozzászólás

SZS20130517_berletugy_002Nem jár minden államilag finanszírozott SZTE-s diáknak ingyenes diákbérlet a 2013/2014-es tanév második félévétől. A bérletet a szociális ösztöndíjpályázat alapján lehet majd igényelni, erre már csak a jelentkezők 90%-a lesz jogosult.
Tovább »

Feljelentést tett az SZTE rektora az egyetemi piramisjáték gyanúja miatt

2013. május 23., csütörtök · 2 hozzászólás

Feljelentést tett Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora az egyetemi piramisjáték gyanúja miatt, az ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Tovább »

Bérletmizéria az egyetemen – az SZTE hallgatói aggódnak

2013. május 22., szerda · Egy hozzászólás

SZS20130517_berletugy_002Elharapódzni látszik a szegedi hallgatók között a városibérlet-ügy. Sokan félnek az aláírásgyűjtés eredményétől, és nem értik a szociális alapú juttatási rendszert sem. Pedig ez csak egy alternatíva az utazási kedvezmények kiosztására. Az új kezdeményezésről az ötletgazdákat, az SZTE szakos érdekképviselőit faggattuk.
Tovább »

Egyéni érdekek állnak a “piramisbotrány” mögött? + VIDEÓK

2013. május 21., kedd · 4 hozzászólás

Hanganyagot hozott nyilvánosságra az SZTE EHÖK, melyben az egyetem egykori hallgatója ismerőseit beszéli rá: segítsen lejáratni Török Márk EHÖK-elnököt. A hallgatói önkormányzat szerint a “piramisjáték-balhé” kirobbantása mögött egyéni érdekek húzódnak.
Tovább »

Hatvan hallgató éjszakázott a BTK-n (FRISSÜL) + FOTÓK, VIDEÓK

2012. december 20., csütörtök · 48 hozzászólás

A TIK-től több száz fő indult az SZTE Hallgatói Sztrájkbizottságának a Megyeháza elé tervezett megmozdulására, innen pedig a BTK-ra vonult a tömeg, ahol hat órától hallgatói fórum indult. Az épületet elfoglalt hallgatók bejelentették: az AudMaxban töltik az éjszakát.
Tovább »

Napirendi pontként tárgyalja a 21-i közgyűlés az SZTE EHÖK határozatát

2012. december 13., csütörtök · Hozzászólok

Igennel szavazták meg az SZTE Hallgatói Sztrájkbizottság három pontját a csütörtöki közgyűlésen, Botka László pedig megígérte: a jövő hét pénteki rendes közgyűlésen napi rendi pontként tárgyalni fogják a határozati javaslatot – áll az SZTE EHÖK közleményében.
Tovább »

Ki irányítja a szegedi diákmegmozdulásokat?

2012. december 13., csütörtök · 20 hozzászólás

Az egyik rádiónak B. Nagy László megyei kormánymegbízott azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint a szegedi egyetemisták hétfői tiltakozásának nem lesz folytatása, és nem fognak kimenni az utcára. Mégis kimentek…
Tovább »

A Fidesz-székháznál tüntettek, közgyűlésre mennének a szegedi egyetemisták (FRISSÜL) + FOTÓK, VIDEÓK

2012. december 12., szerda · 58 hozzászólás

Lufidurrantással tiltakozott a felsőoktatásban végbemenő változtatások ellen, és tüntetést hirdetett a Miérthallgatók csoportja a Széchenyi téren szerda délután. Az SZTE EHÖK akciócsoportja pedig a Fidesz székháza elé vonult, hogy párbeszédet kezdeményezzen, azonban csak zárt ajtókat talált.
Tovább »

B. Nagy László átadta a Parlamentben a szegedi diákok petícióit

2012. december 11., kedd · 9 hozzászólás

A Miérthallgatók és az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat követeléseit tartalmazó dokumentumokat Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztérium közigazgatási államtitkára vette át. Tovább »

Szabó Gábor rektor: Először is stílust kell váltani

2012. december 11., kedd · 18 hozzászólás

Továbbra sem nyugszanak a kedélyek a felsőoktatásban a felvételi keretszámoknak a csökkentése ügyében. Országszerte tartottak és tartanak most is demonstrációkat a diákok. Bár Szegeden felfüggesztették az ülősztrájkot, de két petíció is eljutott a kormánymegbízotthoz. Szabó Gábort, az SZTE rektorát kérdeztük meg az ügyben.
Tovább »

Két petíciót is kapott a diákoktól a kormányhivatal (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2012. december 11., kedd · 154 hozzászólás

Külön-külön nyújtotta be petícióját a kormányhivatal igazgatójának az SZTE EHÖK és a Miérthallgatók csoport kedd délelőtt. A Megyeházán és a bölcsészkaron is demonstráltak a tandíj és a felsőoktatási keretszámok ellen hétfőn az SZTE-s hallgatók, majd kedd reggel felfüggesztették az akciót. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár közben bejelentette: szerdán ismét foglalkozik a kormány a keretszámokkal.
Tovább »

Török Márk: Tömegtüntetést szervez az SZTE EHÖK

2012. december 8., szombat · 29 hozzászólás

Egymás után alakítanak sztrájkbizottságot, és tiltakoznak a felsőoktatási keretszámok drasztikus megvágása ellen a hallgatói önkormányzatok országszerte. Szegeden tömegtüntetést és egyéb megmozdulásokat is ígér az SZTE EHÖK még a vizsgaidőszak idejére.
Tovább »

Sztrájkbizottságot alakított az SZTE EHÖK és a Szegedi Hallgatói Hálózat

2012. december 7., péntek · Egy hozzászólás

Sztrájkbizottság megalakításáról szóló, együttműködési megállapodást kötött 2012. december 6-án a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (SZTE EHÖK) és a Szegedi Hallgatói Hálózat (Ha-Ha) – olvasható az SZTE EHÖK sajtóközleményében.
Tovább »

SZTE EHÖK: Csődbe mehet a Szegedi Tudományegyetem!

2012. december 6., csütörtök · 17 hozzászólás

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának javaslata alapján hatvan százalékos hallgatói létszámcsökkenéssel kell számolnia a Szegedi Tudományegyetemnek 2013-ban, ami az intézményt csődközeli helyzetbe sodorhatja – olvasható az SZTE EHÖK közleményében.
Tovább »

Az 56-os hősökre emlékeztek a szegedi egyetemen + FOTÓK

2012. október 16., kedd · 3 hozzászólás

Koszorúzással és hallgatói kitüntetések átadásával idézték fel a független hallgatói szervezet, a MEFESZ 56 évvel ezelőtti szegedi megalakulását.
Tovább »

Kiugróan magas ösztöndíjak az SZTE-n

2012. április 12., csütörtök · Hozzászólok

A Szegedi Tudományegyetemen jól teljesítő hallgatókat akár 35 ezer forinttal is honorálhatják, így a BME mellett az SZTE hallgatói önkormányzatai fizetik a legmagasabb tanulmányi ösztöndíjakat.
Tovább »

Következő oldal »