Külföldi sztárfellépő és az ország legnépszerűbb zenei előadói a Szegedi Egyetemi Napokon!

2017. március 27., hétfő · Egy hozzászólás

szegedi_egyetemi_napok

Javában zajlanak a Szegedi Egyetemi Napok előkészületei, melyre a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának szervezésében április 27-28-29-én várják az érdeklődőket a Hattyas sori Sportközpont területén. Tovább »

Kompromisszum a BTK-n: a tanár döntheti el, hogy kötelező lesz-e az előadására bejárni (FRISSÍTVE)

2017. február 9., csütörtök · 2 hozzászólás

btk002kf

Pont kerülhet a „kötelező előadás-látogatás ügyére” a Bölcsészettudományi Karon. A karnak ugyan igazat adott az oktatási államtitkár, mégis a korábbihoz hasonló szabályozáshoz térne vissza a dékán. A hallgatók bíznak abban, hogy továbbra is lehetőségük lesz eldönteni, hogy egy előadásként felvehető kurzusra milyen mértékben kívánnak bejárni. Tovább »

Kiss Tamás lett a HÖOK tiszteletbeli elnöke + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. október 15., szombat · 9 hozzászólás

tisztujito_kozgyules014kf

Tisztújító közgyűlést tartott a HÖOK Szegeden, amelyet Török Márk vezetett le. Tiszteletbeli elnökké választották az 1956-os forradalmárt, a MEFESZ alapítóját, Kiss Tamást. Az oktatási államtitkár kiemelte, nehéz helyzetben vette át a jelenlegi HÖOK vezetést a stafétabotot, de végül sikerült megbirkózni kihívásokkal, a hallgatói képviselet aktívan vesz részt a felsőoktatás fejlesztésének elősegítésében. Újból Gulyás Tibor a HÖOK elnöke. Tovább »

Az SZTE EHÖK kész akár tüntetést is szervezni a kötelező óralátogatás bevezetése esetén a BTK-n

2016. szeptember 1., csütörtök · 8 hozzászólás

btk002kf

Mivel a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat módosítása nem történt meg, a Bölcsészettudományi Kar nem teheti kötelezővé az előadásokon való részvételt – közölte az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata. Tovább »

A brit X faktor nyertesével vár mindenkit a Welcome Camp

2016. augusztus 29., hétfő · 8 hozzászólás

james_arthur_welcome_camp

Alig, hogy vége a Szegedi Ifjúsági Napoknak, a szegedi Partfürdő nemsokára ismét élettel telik meg, hiszen szeptember 8 és 10. között a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának szervezésében a The Welcome Camp, azaz az Összegyetemi Gólyatábor várja a fesztiválozni vágyókat. Tovább »

Párbeszéd Magyarországért: Török Márknak és a Szegedi Tudományegyetem vezetőinek is távozniuk kell az egyetem éléről

2016. július 19., kedd · 12 hozzászólás

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz és felszólítja Török Márkot, mondjon le a jogtalanul betöltött EHÖK-elnöki mandátumáról, a Szegedi Tudományegyetem vezetőit pedig arra kéri, távozzanak, amennyiben nem tudják hitelt érdemlően cáfolni az EHÖK-elnök korrupciós vádjait. Tovább »

Kőkeményen beszólogat az EHÖK-elnök: az 1956-os megtorlások idejét idézi Török Márk szerint a szegedi dékánok felszólító levele

2016. július 1., péntek · 18 hozzászólás

torok_mark01_gs

Nyílt levélben válaszolt Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke az intézmény 12 dékánjának korábbi levelére. Többek között törvénysértésekre és koncepciótlanságra utal az egyetemen…
Tovább »

Következő oldal »