Kultúra

"Családi" sztárparádé a Cigányszerelemben

"Családi" sztárparádé a Cigányszerelemben

2009. június 16., kedd
"Családi" sztárparádé a Cigányszerelemben

Tavaly még Lukács Gyöngyi „magyar hangja" volt a próbákon, idén már a Szabadtéri megaprodukciójának, a Cigányszerelemnek főszerepét játssza a gyönyörű, szegedi kötődésű Rácz Rita - számol be a Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóközleménye. Egy jelenetben édesanyjával, Fekete Gizivel is színpadra lép, miközben leendő férje, Silló István dirigálja a darabot.

„Kedves a szívemnek Zórika szerepe, de meg is kell küzdeni érte - vallja

Rácz Rita

, aki július 3-án, 4-én, 10-én és 11-én lép színpadra az idei Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóprodukciójában, a Cigányszerelemben. - Egy vérbő lányról van szó, akit a családja igencsak rövid pórázon tart, ám Zórika szabadságvágya erősebb, ki akar törni a keretei közül." A szépséges, angyali hanggal és kinézettel megáldott Rácz Rita saját bevallása szerint ugyanígy a vad, szabad, kötöttségek nélküli életet választaná. „Biztos, hogy a szívemre hallgatnék, nem az eszemre. Bizonyos értelemben aktuális is számomra a szerep, hiszen az esküvőm előtt állok, augusztusban lesz a nagy nap." Leendő férje

Silló István

, a Cigányszerelem karmestere, rajta kívül még egy családtag szerepel az előadásban: édesanyja, a Szegeden oly népszerű

Fekete Gizi

, aki cigányasszonyt alakít majd. Rácz Rita szerint - bár már többször volt rá alkalom, hogy együtt léptek színpadra - külön öröm minden egyes alkalom, amikor egy előadásban játszhatnak. Korábban a West Side Storyban volt kisebb szerepe, illetve egy ajándékkoncert alkalmával is felállhatott a Dóm tér csillagtetős színpadára - utóbbi során teljesen egyedül lépett a hatalmas nézőtér elé -, tavaly pedig Kossuth-díjas operadívánk,

Lukács Gyöngyi

coverje volt a Marica grófnő próbái alatt. A Cigányszerelem főszerepét fantasztikus lehetőségnek tartja, már csak azért is, mert kiváló kollégákkal játszhat az előadásban:

Stohl, Gesztesi, Bodrogi, Kovács Patrícia, Hollósi Frigyes

és

Molnár Piroska

mellett

Kiss B. Atilla, Frankó Tünde

és

Vadász Zsolt

lesznek a nyitóprodukció sztárfellépői. „A próbákat már két hete elkezdtük, remek hangulatban folynak, nagyszerű előadást láthatnak majd a nézők."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.