Kultúra

Szegedi Nemzeti Színház: Szonda Éva és Andrejcsik István huszonöt éve a színpadon

Szegedi Nemzeti Színház: Szonda Éva és Andrejcsik István huszonöt éve a színpadon

2009. március 24., kedd
Szegedi Nemzeti Színház: Szonda Éva és Andrejcsik István huszonöt éve a színpadon

Negyedszázada énekel a dél-alföldi közönségnek a Szegedi Nemzeti Színház két magánénekese, Szonda Éva és Andrejcsik István; a jelenleg a Kalózkaland című operettben játszó párost ebből az alkalomból köszöntötte a város alpolgármestere, Solymos László kedden.

A budapesti születésű

Szonda Éva

1984-ben debütált a Tisza-parti városban, majd hamarosan a Szegedi Nemzeti Színház vezető énekesnője lett. Mint azt a mezzoszoprán az MTI-nek elmondta, a pályája kezdetén kitűzött álmai valóra váltak abban a városban, melyet mára már otthonának tart. Legnagyobb álma

Bizet

Carmenje volt, mely szinte azonnal teljesült, hisz ezzel indult a pályafutása. Ezt követően jött

Verdi

Aidájában Amneris szerepe, majd több drámai hősnő megformálása. Emellett számtalan más típusú szerepet is játszott, Hamupipőkét például több feldolgozásban is énekelte. Nagy álmok már nem maradtak az egykori listán, hisz az idő eltelt, de biztos, hogy vannak ebben a korban is olyan szerepek, melyekkel boldoggá teheti az ember magát és természetesen a közönséget is - hangsúlyozta a primadonna.

Andrejcsik István

az utóbbi időben a színpad mellett a tanításban, az utánpótlás nevelésben is kiveszi a részét a szegedi egyetemen. "Jó érzés egyre több általam kinevelt művésszel együtt színpadra lépni" - jegyezte meg a bariton. Hozzátette: a huszonöt év szinte észrevétlenül telt el, hisz ebben a szakmában folyamatosan jelen van az újrakezdés, a megújulás, így nem érzi az ember, hogy telik az idő. Az énekesek jelenleg a hétvégén debütált Kalózkalandban mutatják meg tehetségüket. A hajónyi kalózról, egy iskolányi szűzleányról, egy csapat tökkelütött rendőrről, egy agyalágyult ezredesről, egy igazi angol úriember-kalózkirályról és egy fiatal férjre áhítozó idősödő vénlányról szóló abszurd humorú Gilbert-Sullivan-operettben Andrejcsik Istvánt Stanley ellentengernagyként hallhatja a közönség, míg Szonda Éva Ruth, a kalózok szolgálólánya bőrébe bújt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.