Krimi

Kiszimatolta a szegedi betörőket Darren, a nyomkövető kutya

Kiszimatolta a szegedi betörőket Darren, a nyomkövető kutya

2023. június 29., csütörtök
Kiszimatolta a szegedi betörőket Darren, a nyomkövető kutya

A szegedi rendőrök órákon belül elfogtak két férfit, akik betörtek egy helyi üzletbe, és az adománygyűjtő dobozban lévő pénzt ellopták - írja a police.hu.

A rendőrségre 2023. június 29-én, nem sokkal éjfél után érkezett bejelentés, hogy egy szegedi üzlet kirakatát két férfi betörte, és némi kutakodás után elmenekültek. A nyomozók és az egyenruhások egy nyomkereső kutyával rögtön a tett helyszínén termettek. A szemle során kiderült, hogy a tolvajok a bolt előterében lévő adománygyűjtő ládát törték össze, és abból vitték el a pénzt.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztályának Darren nevű kutyája már az ajtóban szagot fogott.

A nyomkövetés nem csupán az üzletből ellopott, majd a tolvajok által útközben elhagyott bankjegyekig vezetett, hanem egészen az elkövetők tartózkodási helyéig. A rendőrök a 37 és 22 éves férfit elfogták, és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra.

A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését nem ismerték el. Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.