Krimi

Nem csökkent a kerékpárlopási kedv Szegeden

Nem csökkent a kerékpárlopási kedv Szegeden

2020. május 5., kedd
Nem csökkent a kerékpárlopási kedv Szegeden

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre közölte, a kerékpárlopások számában nem történt érdemi változás az elmúlt két hónapban.

Korábban megírtuk

, hogy 2019-ben legalább 40 kerékpárt loptak el Szegeden.

Elsősorban Tarján városrészben élő olvasóink jelezték,

hogy a bringatolvajok áldozatául estek. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre közölte

,

az elmúlt két hónapban nem történt érdemi változás a kerékpárlopások számát tekintve. Megemlítették, hogy a kétkerekűek eltulajdonítása kapcsán nincsen kiemelt városrész Szegeden. Hangsúlyozták, a lopások megelőzésében nagy szerepe van a tulajdonosoknak. –A kerékpárt érdemes forgalmas helyen hagyni, mert a nagy tömegnek visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben. Szakemberek szerint a megfelelő védelmet egy jó kerékpárzár biztosíthatja. Ezt viszont a kerékpár értékének legalább 10 százalékát elérő árú és minőségű zár segítségével tudjuk megvalósítani – olvasható a CSMRFK válaszlevében. Hangsúlyozták, ne sajnáljuk a pénzt márkásabb, biztonságosabb zárra. Kitértek arra is, hogy egy internetes program segítségével akár könnyebben előkerülhet az ellopott kétkerekű. – A BikeSafe nevű programot – www.bikesafe.hu – a rendőrség ingyenesen működteti, szervezett regisztrációs időpontokat hirdet. A kerékpár irataival keressük fel e pontokat, ott nyilvántartásba veszik, és a bringa fényképével, küllemi leírásával együtt egy adatbázisban rögzítik adatait. Amennyiben eltulajdonítják, ennek segítségével beazonosítása egyszerűbb, s megtalálása esetén azonnal értesítik a kerékpár tulajdonosát – zárták soraikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.