Közlekedés

Jövő héttől vehetünk ország- és vármegyebérletet, így használhatjuk majd Szeged környékén

Jövő héttől vehetünk ország- és vármegyebérletet, így használhatjuk majd Szeged környékén

2023. április 17., hétfő
Jövő héttől vehetünk ország- és vármegyebérletet, így használhatjuk majd Szeged környékén

Jövő héttől lesznek elővásárolhatók a május 1-től életbe lépő ország- és vármegye bérletek. Ennek apropóján a MÁV-Volán Csoport egy külön tájékoztató oldalt is elindított az új bérletekről.

Május 1-től lesznek elérhetők a MÁV vonatjain és a Volánbusz járatain egyaránt használható ország- és vármegyebérletek. Ugyanakkor már a jövő héttől elővásárolhatjuk őket digitális formában a MÁV Applikációban. A teljesárú vármegyebérlet 9450 forintba, a tanuló vármegyebérlet pedig 945 forintba kerül majd, míg a teljesárú országbérlet 18900 forintba, a tanuló országbérlet pedig 1890 forintba.

A cégcsoport az új bérletekkel kapcsolatosan elindított egy új, tájékoztató honlapot. Mi azonban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amiket egy szegedinek tudnia érdemes, mielőtt az újtípusú bérletek egyikét megvenné:

  • Csongrád-Csanád vármegye összes autóbusz és vasútállomásán, valamint a tram-train összes megállóhelyén megvásárolhatók lesznek a bérletek. Ez Szegeden 16 helyet jelent összesen, köztük a Mars téri autóbusz-állomást, a szegedi és a rókusi vasútállomást, valamint a Volánbusz jegyirodáit.
  • A fentiekből következően az új bérletek korlátozás nélkül használhatók lesznek a tram-train járatokon is - a 2-es villamoson azonban nem.
  • Az új bérletek a feláras, azaz a kiegészítő jegyes autóbusz járatokon is használhatók lesznek, a vonatok feláras kocsijain azonban akkor sem használhatók, ha különbözeti, pót- vagy helyjegyet vásárolunk mellé. A MÁV azonban kiemeli, hogy az InterCity nem minden vonalon, illetve nem minden szakaszon feláras - ezt a cégcsoport ígérete szerint a járatokon jelezni fogja.
  • Hibrid vonatban a vármegye- és országbérlettel kizárólag a nem feláras kocsikban utazhatunk.
  • Az új bérletek csak a helyközi közlekedési járatokon használhatók, a helyi tömegközlekedésben nem - így az SZKT járatain, és a helyi buszjáratokon sem.
  • Mindenki, aki jogosult bármilyen kedvezményes viszonylati bérlet vásárlására, az jogosult az új kedvezményes bérletek váltására is - így aki eddig például 90%-os kedvezményes bérletet vett, annak a MÁV szerint várhatóan jobban megéri majd országbérletet vásárolnia, mivel azzal viszonylati megkötések nélkül utazhat Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.