Közélet

Pekingből jelentkezett be Orbán Viktor

Pekingből jelentkezett be Orbán Viktor

2023. október 16., hétfő
Pekingből jelentkezett be Orbán Viktor

Peking, első nap. Háború helyett béke, bezárkózás helyett együttműködés - írja a magyar kormányfő a közösségi oldalán közzétett videójánál.

Videós bejelentkezésében elmondta, Pekingben tartják a harmadik, Övezet és út nevet viselő nagy konferenciát, amelyen 130 ország képviselője, köztük húsz állam- és kormányfő is részt vesz.

„Magyarország 2017 és 2019 után ismét meghívást kapott, amit örömmel el is fogadtunk, mert Kína fontos gazdasági partnerünk”

- emelte ki. Felhívta a figyelmet, a külföldi cégek közül idén a kínaiak fektették be a legnagyobb tőkét Magyarországra.

Mint a kormányfő beszámolt, a kínai miniszterelnökkel kezdték meg a tárgyalásokat, és aláírtak tíz gazdasági természetű megállapodást, majd a két legnagyobb kínai bank vezetőjével folytatták a sort.

https://szegedma.hu/2023/10/orban-viktor-a-kinai-epitesi-bank-elnokevel-targyalt

Orbán Viktor úgy vélekedik, a világ útkereszteződéshez érkezett, nagy kérdés, hogy mi legyen, háború vagy béke, bezárkózás vagy együttműködés.

A bezárkózást mi, magyarok jól ismerjük, tudjuk, mivel jár: elszegényedés és folyamatos háborús veszély"

- jelentette ki. „Ezzel szemben mi a gazdasági kapcsolataink bővítésén dolgozunk, keleti és nyugati irányban egyaránt. Meggyőződésem, hogy csak így tudjuk megőrizni Magyarország versenyképességét és biztonságát. Ezért vagyunk itt Kínában, és erről fogunk tárgyalni a következő napokban” - folytatta.

https://szegedma.hu/2023/10/orban-viktor-magyarorszag-tovabbra-is-szoros-egyuttmukodest-tervez-kinaval

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.