Közélet

Legalább 21 ember meghalt a velencei buszbalesetben

Legalább 21 ember meghalt a velencei buszbalesetben

2023. október 4., szerda
Legalább 21 ember meghalt a velencei buszbalesetben

A halálos áldozatok mellett legalább 12 sérültje van a balesetnek, további mintegy öt embert pedig eltűntként tartanak nyilván. A beszámolók szerint a földgázzal hajtott busz kigyulladt. Az áldozatok közül egyesek elégtek. A halottak között gyerekek is vannak - írja az Origo

A busz mintegy 10 métert zuhant le egy felüljáróról, és az út melletti vasúti sínekre esett.

Luigi Brugnaro velencei polgármester szerint egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen. A helyszínre több mentőautó érkezett ki. A vasúti forgalmat Mestre és Velence között leállították.

Haladéktalanul gyásznapot rendeltem el a szerencsétlenséget szenvedett áldozatok emlékére. Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak

mondta Luigi Brugano velencei polgármester.

Giorgia Meloni miniszterelnök és Antonio Tajani kormányfő-helyettes részvétüket nyilvánították az áldozatok hozzátartozóinak. Tajani mikroblogján köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak a gyors mentésért, egyben pedig szolidaritását fejezte ki Velencével és a városvezetéssel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.