Terrortámadásokban 142-en haltak meg tavaly Európában

2017. június 16., péntek · 2 hozzászólás

Nyolc európai uniós tagállamban összesen 142-en estek terrorista támadások áldozatául, közülük 135-en vesztették életüket dzsihadistákhoz köthető merényletekben 2016-ban. A halálos áldozatok mellett 379-en sebesültek meg – közölte az Europol friss jelentésében szereplő összesítésre hivatkozva a La Libre Belgique című belga napilap pénteken. Tovább »

Elhunyt Jókai Anna

2017. június 5., hétfő · Hozzászólok

jokai_anna02_gs

Életének 85. évében elhunyt Jókai Anna Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas író, a nemzet művésze, számos könyv, novella és esszé szerzője. Műveiben megjelennek az emberi közönyösség elleni küzdelem, a szeretet képviselete a világban és a keresztény értékek. Jókai Annát a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti. Tovább »

Szijjártó: még nem tudni, van-e magyar érintett a robbantásban

2017. május 23., kedd · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Folyamatban van az áldozatok azonosítása, így még nem tudni, van-e magyar érintettje a Manchester Arena rendezvényközpontban hétfő éjjel történt robbantásos merényletnek – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán kedden. Tovább »

Újabb halálos áldozatot követelt a kanyaró

2017. május 5., péntek · Hozzászólok

oltas_injekcio_orvos_fecskendo

Romániában az elmúlt héten több mint 170 új kanyarós megbetegedést jelentettek az egészségügyi intézmények, és újabb emberéletet is követelt a járvány, így 24-re emelkedett a kanyaró halálos áldozatainak száma – derült ki a román közegészségügyi intézet pénteken közzétett összesítéséből. Tovább »

Gyógyszeres bor ivásába halt bele egy 15 éves lány

2014. szeptember 18., csütörtök · Hozzászólok

Egy 15 éves lány meghalt Gesztelyben, mert barátai erős antidepresszánsokkal keverték a neki kínált bort, csak azért, hogy fokozzák a buli hangulatát. A fiatalokat gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel csütörtökön. Tovább »